Νόμιζαν ότι θα λάμβαναν σήμερα την πενιχρή σύνταξή τους και έσπευσαν άδικα για να πληρωθούν. Κάποιες φορές στην Ελλάδα του 2012, της γνωστής κρίσης και του μνημονίου, δεν ευθύνεται μόνο η γραφειοκρατία για τα προβλήματα που δημιουργούνται. Ευθύνεται και η… απραξία ή καλύτερα η αδιαφορία που επιδεικνύεται στην αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων.

Όπως καταγγέλλει στο newsbeast.gr ο συνταξιούχος πλέον (που ποτέ δεν πήρε τη σύνταξή του σήμερα), Χ. Κ., απεγράφη τον Ιούλιο από την Αγροτική Τράπεζα και έτσι, επειδή νόμιζε ότι σήμερα θα πληρωνόταν, πήγε να πάρει την σύνταξή του. Ούτε, όπως ανέφερε, τους ειδοποίησε κανείς ότι δεν θα… πληρωθούν, ούτε τίποτα. Και το χειρότερο; Δεν ξέρουν ούτε πότε θα πληρωθούν για πρώτη φορά.

«Είμαι συνταξιούχος του ΙΚΑ, μετά από 38 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Πήγα σήμερα να πάρω την σύνταξή μου και δεν πληρώθηκα. Δεν πληρώθηκα διότι τα καραγκιοζάκια του ΙΚΑ δεν πήραν είδηση ότι ο κόσμος που απεγράφη στις 2 Ιουλίου, δεν έχει περαστεί στο σύστημα με αποτέλεσμα όσοι έχουν απογραφεί τουλάχιστον στις 2 Ιουλίου δεν πήραν σήμερα τη σύνταξή τους.

Επίσης, παραμένει άγνωστο πότε θα την πάρουμε. Πρέπει να πάμε στα ΙΚΑ των περιοχών μας, να ψάξουν όλα τα χαρτιά μας και στη συνέχεια να μας στείλουν με παραπεμπτικά για να πάμε να πληρωθούμε. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν σήμερα βρίσκεται κάποιος Εισαγγελέας να πάει αυτούς τους ανεύθυνους του ΙΚΑ στο αυτόφωρο; Περίμενα πως και πώς να πάρω τη σύνταξή μου και δεν ήμουν ο μόνος», αναφέρει στο σχόλιό του.