Πρώτη επιλογή του Έλτον Τζον και των παραγωγών για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Rocketman» δεν ήταν ο Τάρον Έγκερτον, που τελικά ενσάρκωσε το μουσικό είδωλο στη μεγάλη οθόνη, αλλά ο Τομ Χάρντι. Ο οποίος, ωστόσο, απολύθηκε κατά κάποιον τρόπο από τον Έλτον Τζον για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Το μουσικό είδωλο, λοιπόν, Έλτον Τζον έζησε μια καλή ζωή και με τη βιογραφική ταινία του 2019 «Rocketman», ήθελε να την παρουσιάσει με έναν βαθμό αυθεντικότητας στο ευρύ κοινό. Η ταινία ήταν μια μεγάλη επιτυχία, ενώ παρακολουθώντας την πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο, ο ίδιος ο Τζον είπε στο BBC ότι ήταν «πολύ συγκινητικό» να παρακολουθεί τη ζωή του να αποκαλύπτεται έτσι.

Τομ Χάρντι

Τομ Χάρντι: Ο λόγος που ο Έλτον Τζον τον απέλυσε από την βιογραφική του ταινία Rocketman

Τον πολυγραφότατο πιανίστα έπαιξε, λοιπόν, ο Τάρον Έγκερτον, ο οποίος εντυπωσίασε πολύ τον ίδιο τον Τζον. «Όταν είδα τον Τάρον… με κοιτούσα», είπε, σύμφωνα με το grunge.com. «Με άκουγα, αλλά δεν ήμουν εγώ». Ο Έγκερτον, μάλιστα, μπορούσε να ανταποκριθεί στο τεράστιο έργο να ακούγεται σαν τον Έλτον Τζον. Παρόλα αυτά, δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο, καθώς ο Τομ Χάρντι βρισκόταν στην κορυφή της λίστας του Έλτον Τζον.

Το grunge.com, αναφέρει ότι η ταινία βρισκόταν στα σκαριά για μεγάλο χρονικό διάστημα και το 2013, ο Χάρντι θα έπαιζε πιθανώς τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun, ο Χάρντι ομολόγησε το 2015 ότι το τραγούδι πραγματικά δεν είναι το στοιχείο του, ενώ παρά τις καλύτερες προσπάθειές του για την ταινία, είπε ότι «είναι πραγματικά δύσκολο να τραγουδήσω με αυτόν τον τρόπο».

Τομ Χάρντι

Όταν ο παραγωγός Μάθιου Βον ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του με το «Rocketman» από την αρχή, ωστόσο, ήταν το ερωτηματικό που κρέμονταν πάνω από το κεφάλι του Χάρντι. «Είπαν ότι η ιδέα ήταν ότι ο Τομ επρόκειτο να συγχρονιστεί με τα χείλη», δήλωσε ο Βον, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, μια ιδέα που απλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Ωστόσο, αυτός δεν ήταν ο μόνος λόγος που ο Χάρντι δεν έκανε τελικά την ταινία. Ήταν 41 ετών εκείνη την εποχή, και όπως το έθεσε ωμά ο Τζον «μέχρι να προχωρήσουν τα πράγματα, είχε γεράσει πολύ… και δεν μπορεί να τραγουδήσει!».

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αμφισβητήθηκαν τα προφανή υποκριτικά ταλέντα του Χάρντι. «Πιστεύω πραγματικά ότι ο Τομ Χάρντι είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς», ήθελε να επισημάνει ο Βον και το γεγονός ότι έπαιξε ρόλους, από τους δίδυμους Κρέι στο «Legend» έως τον Eddie Brock στο «Venom», με μεγάλη επιτυχία, είναι απόδειξη της δεξιοτεχνίας του στην υποκριτική.