Στην τελική του φάση βρίσκεται ο φετινός διαγωνισμός «F1 In Schools Ελλάδος», ο οποίος βάζει μαθητές σχολείων της Ελλάδας σε ρόλο μηχανικών της Formula 1.

Στη φετινή διοργάνωση, συνολικά συμμετείχαν 58 ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου από 39 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλη τη χώρα! Από αυτές, 33 πέρασαν στην προκριματική φάση του διαγωνισμού και τελικά 28 ομάδες κατάφεραν να φθάσουν μέχρι τους τελικούς, που θα διενεργηθούν στις 14 και 15 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Στο «F1 in Schools» οι μαθητές αποκτούν γνώσεις καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, κατασκευάζουν τα δικά τους F1 μονοθέσια από ξύλο balsa και δουλεύουν στα πρότυπα των μεγάλων ομάδων της Formula 1. Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις πάνω στις φυσικές επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες, της πληροφορικής, της μηχανικής και των μαθηματικών.

Το πρόγραμμα, μάλιστα υλοποιείται για πρώτη χρονιά και στην Κύπρο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες μαθητών από Ελλάδα και Κύπρο θα μπορούν να συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα «F1 in Schools». Αυτό θα διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2013 στο Austin του Texas στις ΗΠΑ, πάλι στο περιθώριο του GP της F1.

Δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα έχουν και οι ομάδες που θα καταλάβουν την 2η και 3η θέση στους δύο τελικούς, σχηματίζοντας ομάδες συνεργασίας με τις αντίστοιχες δευτεραθλήτριες και τριταθλήτριες ομάδες άλλων χωρών στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα «F1 in Schools».

Εν αναμονή του τελικού, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από τους προκριματικούς στο βίντεο που ακολουθεί…