Το μείγμα σέξι εμφάνιση, καυτές επιδόσεις και εξαιρετική συμπεριφορά στο δρόμο, είναι εκρηκτικό στην περίπτωση της Giulietta Quadrifoglio Verde. Ενός τετράθυρου μοντέλου της μικσομεσαίας κατηγορίας, το οποίο με τις κατάλληλες βελτιώσεις έχει μετατραπεί σε ένα σπορ όχημα απόλαυσης.

Ο σχεδιασμός και τα στιλιστικά στοιχεία της Giulietta παραπέμπουν στο super car της Alfa Romeo, την 8C Competizione. Ειδικά δε στο εμπρός μέρος, τόσο η μάσκα όσο και τα φωτιστικά σώματα παραπέμπουν ευθέως στην C8 Competizione. Συνδυάζοντας τη σπορ εμφάνιση με την κομψότητα, η Giulietta είναι το αποτέλεσμα της νέας κατεύθυνσης της Alfa Romeo στο σχεδιασμό και την τεχνολογία -μια προσέγγιση που ξεκίνησε με την εκπληκτική 8C Competizione. Βασιζόμενη στο ένδοξο παρελθόν της μάρκας δίνει μια σύγχρονη μορφή στις παραδοσιακές αξίες της Αlfa Romeo, δηλαδή της τεχνολογίας και του έντονου συναισθήματος.

O εσωτερικός του σχεδιασμός είναι έντονος και απλός: ένα οριζόντια προσανατολισμένο ταμπλό με στοιχεία αλουμινίου και διακόπτες αεροπορικού τύπου που θυμίζει την 8C Competizione. Το εσωτερικό της Giulietta έχει «χτιστεί» γύρω από τον οδηγό της. Ευρυχωρία, προσοχή στις λεπτομέρειες και κομψότητα με την άνεση μιας φωτεινής και μεγάλης καμπίνας επιβατών, με έλεγχο συστήματος κλιματισμού διπλής ζώνης είναι τα βασικά χαρακτηριστικά.

Βεβαίως, όταν ο λόγος αφορά στην πιο άγρια εκδοχή της Giulietta, την Quadrifoglio Verde, τότε λογικό κι επόμενο είναι το ειδικό βάρος της αναφοράς για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να έχει να κάνει με όσα δεν φαίνονται. Αυτά που κρύβονται επιμελώς κάτω από το καπό.

Εκεί λοιπόν «ζει» η ισχυρότερη εκδοχή του κινητήρα των 1.742 κ.εκ. (του γκρουπ Fiat) η οποία αποδίδει 235 ίππους και 340 Nm ροπής στις 1.900 στροφές. Με αυτά τα άλογα στον δρόμο, η πιο άγρια έκδοση της Giulietta επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα και το κοντέρ «σταματάει» στα 242 χλμ. / ώρα, που είναι η τελική ταχύτητα του ιταλικού μοντέλου.

Με 134 ίππους και 195 Nm ανά λίτρο, ο κινητήρας της Giulietta QV συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρότερων στην κατηγορία του, αλλά και μεταξύ των πιο αποδοτικών, ενεργειακά. Με κατανάλωση καυσίμου που περιορίζεται στα 7,6 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα συνδυασμένου κύκλου.

Η Alfa Romeo φρόντισε να εξοπλίσει την Giulietta QV , με τεχνολογίας αιχμής, που ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες. Όπως για παράδειγμα το σύστημα Alfa DNA. Ένα σύστημα, το οποίο ενεργοποιείται μέσω ενός επιλογέα, προσφέροντας στον οδηγό τρία διαφορετικά σετ απ (για αναρτήσεις – κινητήρα) για το αυτοκίνητο: Dynamic, Normal και All Weather.

Τα διαφορετικά σεταρίσματα μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Και αυτούς που θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα την άνεση, αλλά και εκείνους που αρέσκονται σε σπορ – επιθετική οδήγηση.

Η Giulietta εγγυάται μια θαυμάσια οδική συμπεριφορά και έναν απαράμιλλο έλεγχο του αυτοκινήτου, όπως ακριβώς αναμένεται και όπως προσφέρεται σε όλα τα μοντέλα της Alfa Romeo. Το πλεονέκτημα αυτό χρεώνεται στη νέα ανάρτηση (διπλά ψαλίδια εμπρός και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω) και το εξαιρετικά ακριβές σύστημα διεύθυνσης (το πιο άμεσο και «γρήγορο» της κατηγορίας). Επίσης, για την παροχή κορυφαίας ασφάλειας, υπάρχουν όλα τα σύγχρονα και εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς.

Πηγή: auto24.gr