Η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε νωρίς στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου έκανε την ανατροπή αλλά οι Ισπανοί ισοφάρισαν σε 2-2, αποτέλεσμα που αφήνει ανοιχτή την υπόθεση-πρόκριση και για τις δύο ομάδες, οι οποίες θα τα ξαναπούν την επόμενη εβδομάδα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Ο αγώνας άρχισε με τους Γερμανούς να έχουν μεγάλη ευκαιρία πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό, με τον Κέιν να βγάζει τετ α τετ τον Σανέ αλλά ο Λούνιν απέκρουσε. Και αφού δεν έγινε το 1-0 εκεί, έγινε το 0-1 στο 23′, όταν ο Κρόος πέρασε μαγική κάθετη για τον Βινίσιους και αυτός με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Οι Ισπανοί είχαν το προβάδισμα και το κράτησαν ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, είχαν μεγάλη ευκαιρία να το διευρύνουν στο 51′ με το εξαιρετικό πλασέ του Κρόος αλλά ο Νόιερ απέκρουσε και αμέσως μετά, στο 53′, ο Σανέ με πολύ καλή ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Μια ισοφάριση που τόνωσε ψυχολογικά τη Μπάγερν, η οποία δεν άργησε καθόλου να κάνει και την ανατροπή: Ανατροπή του Μουσιάλα από τον Βάθκερ στο 55′, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Κέιν εκτέλεσε στο 57′ για το 2-1.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ είχε, πλέον, το προβάδισμα και αυτή του Κάρλο Αντσελότι προσπάθησε να αντιδράσει για να ισοφαρίσει και τα κατάφερε με τον ίδιο τρόπο. Ανατροπή του Ροντρίγκο από τον Κιμ στο 82′, πέναλτι και ο Βινίσιους εκτέλεσε στο 83′ και έγραψε το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τα πάντα πλέον να κρίνονται στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.