Έφεση κατά του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ετοιμάζει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας.

Η είδηση της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής έχει καταδικασθεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης σε 13 έτη κάθειρξης και 6 μήνες.

Αναλυτικότερα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τόπου διαμονής του (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και της μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Λαμίας στην έφεσή του θα αναφέρει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για αποφυλάκιση, καθώς δεν έχει επιδείξει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση για τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, αφού σε εκτεταμένη αρθρογραφία μέσω διαδικτύου εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.