Ο Λιονέλ Μέσι, με ετήσιες απολαβές 20,45 εκατομμύρια δολάρια (σ.σ. 18,8 εκατομμύρια ευρώ) από την Ιντερ Μαϊάμι, είναι μακράν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Βόρειας Αμερικής (MLS) για το 2024.

Ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής, εισπράττει ως «βασικό μισθό» 12 εκατομμύρια δολάρια (11 εκατομμύρια ευρώ) και διάφορα μπόνους, χωρίς να περιλαμβάνονται οι αμοιβές του από διάφορες εμπορικές συμφωνίες (Adidas, Apple, κ.λπ.).

Ο 36χρονος άσος, εντάχθηκε στην ομάδα του Μαϊάμι τον περασμένο Ιούλιο από την Παρί Σεν Ζερμέν, με συμβόλαιο που έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της σεζόν του 2025.

Παράλληλα, ο Ιταλός επιθετικός του Τορόντο, Λορέντσο Ινσίνιε, ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο MLS μέχρι την άφιξη του Μέσι, ενώ πλέον είναι δεύτερος στον σχετικό κατάλογο, με εγγυημένα έσοδα 15,4 εκατομμυρίων δολαρίων (13,25 εκατ. ευρώ).

Ο 35χρονος Ισπανός συμπαίκτης του Μέσι στην Ιντερ Μαϊάμι, Σέρχιο Μπουσκέτς, έχει τον τρίτο υψηλότερο μισθό στο πρωτάθλημα με εγγυημένα 8,8 εκατομμύρια δολάρια (8 εκατομμύρια ευρώ), ενώ οι άλλοι δύο πρώην παίκτες της Μπάρτσα που επίσης παίζουν στην ομάδα του «pulga», ο Ουρουγουανός επιθετικός Λουίς Σουάρες και ο αμυντικός Ζόρντι Αλμπα, κερδίζουν 1,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως (1,38 εκατομμύρια ευρώ).

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το σωματείο παικτών, που δημοσιεύει τακτικά στοιχεία για ολόκληρο το πρωτάθλημα, ο μέσος μισθός στο MLS (Major League Soccer) το 2024 είναι 594.390 δολάρια (546.990 ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ