H πολυαναμενόμενη επιστροφή του Φράνσις Φορντ Κόπολα στη μεγάλη οθόνη είναι γεγονός και σε λίγες μέρες οι επισκέπτες του 77ου φεστιβάλ των Κανών θα έχουν τη δυνατότητα να την απολαύσουν.

Μάλιστα ο ίδιος ο σκηνοθέτης χρηματοδότησε την ταινία Megalopolis (Μεγαλόπολη) με προσωπικά κεφάλαια του ύψους 120.000.000,

Η ταινία διαδραματίζεται σε μια φανταστική σύγχρονη Αμερική και εξερευνά έναν αγώνα για τη μεταμόρφωση της πόλης που θα ονομάζεται «Νέα Ρώμη». Η Πόλη της «Νέας Ρώμης» πρέπει να αλλάξει, προκαλώντας σύγκρουση μεταξύ του Καίσαρα Κατιλίνα (Άνταμ Ντράιβερ), ένος ιδιοφυή καλλιτέχνη που αναζητά να μεταβεί σε ένα ουτοπικό μέλλον, του Δήμαρχο Φρανκλίνου Κικέρωνα (Τζιανκάρλο Εσποζίτο), που παραμένει αφοσιωμένος σε έναν οπισθοδρομικό στάτους κβο. Θα μπορέσει η Τζούλια Κικέρωνα (Νατάλι Εμμανουέλ), η κόρη του δήμαρχου, να διχάσει την πίστη της και να ανακαλύψει την πραγματική αξία της ανθρωπότητας.

Με στοιχεία δράματος, πολιτικής σάτιρας και φιλοσοφικών αναζητήσεων, η ταινία που μόνο ελάχιστοι διανομείς και παραγωγοί έχουν δει, μοιάζει να είναι ένα εντυπωσιακό δημιούργημα.

Το καστ μοιάζει ατελείωτο από σημαντικές προσωπικότητες της βιομηχανίας του θεάματος: Άνταμ Ντράιβερ, Τζιανκάρλο Εσποζίτο, Νατάλι Εμμανουέλ, Όμπρεϊ Πλάζα, Σιά Λαμπέφ, Τζον Βόιτ, Λόρενς Φίσμπερν, Τάλια Σαϊρ, Τζέισον Σουάρτσμαν, Κάθριν Χάντερ, Γκρέις Βάντεργουολ, Κλόι Φίνεμαν, Τζέιμς Ρεμάρ, Ντ. Μπ. Σουίνι, και Ντάστιν Χόφμαν είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

Η Μεγαλόπολη του Φράνσις Φορντ Κόπολα θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στον διαγωνισμό του Φεστιβάλ Καννών του 2024.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ανέβασε ένα μικρό απόσπασμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο youtube και δείχνει πραγματικά μια φανταστική δημιουργία. Ας ελπίσουμε να μην μας απογοητεύσει.