Οι μεγάλες φουσκωτές λευκές φόρμες που φορούσαν ο Νιλ Άρμστρονγκ και οι υπόλοιποι αστροναύτες του Apollo πριν από μισό αιώνα είναι πλέον εκτός μόδας. Η… υψηλή ραπτική της… Σελήνης πλέον απαιτεί κάτι πιο σκούρο, πιο άνετο που θα ταιριάζει εξίσου σε άνδρες και γυναίκες.

Η NASA, αποκάλυψε την Τετάρτη την νέα διαστημική στολή επόμενης γενιάς ειδικά σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη στους αστροναύτες που αναμένεται να ταξιδέψουν και να πατήσουν στην Σελήνη τα επόμενα χρόνια.  Η στολή σχεδιάστηκε από τη NASA σε συνεργασία με την εταιρεία Axiom Space.

Η στολή είναι μαύρη με μπλε και πορτοκαλί λεπτομέρειες και η Axiom Space σημείωσε σε δελτίο τύπου ότι οι στολές της διαθέτουν ένα επιπλέον στρώμα που φέρει τα χρώματα και το λογότυπο της εταιρείας.

Οι μπότες έχουν ενισχυθεί με επιπλέον μόνωση για να κρατούν τα πόδια των αστροναυτών ζεστά καθώς εργάζονται σε παγωμένες περιοχές του φεγγαριού που δεν βλέπουν ποτέ το φως του ήλιου.

Η νέα στολή προσφέρει μεγαλύτερο εύρος κινήσεων και ένα από τα χαρακτηριστικά της είναι η ευελιξία ενώ ο ειδικός σχεδιασμός της μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον το 90% του ανδρικού και γυναικείου πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη NASA.

Η Axiom Space θα αναπτύξει, θα πιστοποιήσει και θα παράγει τις διαστημικές στολές και η εταιρεία θα «δοκιμάσει τη στολή σε διαστημικό περιβάλλον πριν από την αποστολή».

Ωστόσο, αυτό που παρουσιάστηκε είναι μόνο το εξωτερικό στρώμα της στολής καθώς το εσωτερικό είναι ένα καλά φυλαγμένο εμπορικό μυστικό της εταιρείας.

«Βασιζόμενοι στην πολυετή έρευνα και τεχνογνωσία της NASA, οι διαστημικές στολές επόμενης γενιάς της Axiom όχι μόνο θα επιτρέψουν στην πρώτη γυναίκα να περπατήσει στη Σελήνη, αλλά θα ανοίξουν επίσης ευκαιρίες για περισσότερους ανθρώπους να εξερευνήσουν τη Σελήνη από ποτέ άλλοτε» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Νέλσον.