Τα παγωμένα πτώματα των δύο μωρών βρέθηκαν σε έναν καταψύκτη την Πέμπτη στην πόλη Bedoin στην περιοχή Vaucluse της Γαλλίας, μέσα στο σπίτι της γυναίκας, η οποία κρατείται από την αστυνομία, είπε σε δημοσιογράφους του AFP η εισαγγελέας, Hélène Mourges.

«Η υπόθεση είναι στην αρχική της φάση και τα γεγονότα είναι εγκληματικής φύσης», ανέφερε η εισαγγελέας, εξηγώντας ότι η ανακάλυψη έγινε το πρωί, έπειτα από «κλήση τρίτου ατόμου» στην αστυνομία.

Η γυναίκα που συνελήφθη επί τόπου, είναι μια 41χρονη μητέρα που κατοικεί σε αυτή την πόλη στους πρόποδες του Mont Ventoux.

Είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να προσδιοριστεί η ηλικία ή το φύλο των μωρών που βρέθηκαν παγωμένα, καθώς και οι πιθανοί δεσμοί ανάμεσά τους ή με τη γυναίκα που κρατείται από την αστυνομία.

«Είναι δύσκολο σε αυτό το στάδιο να δοθούν λεπτομέρειες», επέμεινε η Mourges, προσθέτοντας ότι «λήφθηκαν δείγματα» για να μάθουν περισσότερα για τα δύο παιδιά. «Η αυτοψία θα μας πει περισσότερα» συμπλήρωσε.

ότι θα μπορούσε να γίνει μόνο εντός «ορισμένου χρόνου», «γιατί έχουν ληφθεί όλες οι προφυλάξεις για τη διατήρηση όλων των επιστημονικών στοιχείων».

Η σχέση μεταξύ του ατόμου που κάλεσε την Αστυνομία και της γυναίκας που κρατείται δεν διευκρινίστηκε από το γραφείο της εισαγγελίας.

Η τοπική εφημερίδα La Provence πάντως άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν στο ότι η γυναίκα έδρασε μόνη της και ότι πρόκειται για νεογέννητα. Ωστόσο ακόμη δεν είναι σαφές αν ήταν δικά της παιδιά.

Αργότερα σήμερα η εισαγγελία του Καρπεντρά θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις της έρευνας.