Μια TikToker ανέβασε ένα βίντεο στο δημοφιλές social media στο οποίο επιχειρηματολογεί πάνω στο γιατί πιστεύει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να πληρώνουν τον μισό λογαριασμό όταν βγαίνουν ραντεβού με έναν άντρα. Και έχει προκαλέσει μία αρκετά ζωηρή και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Στο βίντεο του TikTok, η Kiera Breaugh ισχυρίστηκε ότι οι άνδρες δεν πρέπει να περιμένουν από μια γυναίκα να μοιραστεί μαζί τους το λογαριασμό σε ένα ραντεβού. Και αν το κάνουν, είναι άλλη μία «επίδραση της πατριαρχίας» και δείγμα σεξισμού.

«Ένα από τα πιο ύπουλα και γελοία αποτελέσματα της πατριαρχίας είναι οι γυναίκες να πληρώνουν 50/50», είπε η TikToker.

«Οι άντρες που κυκλοφορούν λένε: “Είναι 2021, ίσα δικαιώματα, σωστά; Θα πληρώσεις 50/50”. Το γεγονός ότι οι άνδρες περιμένουν 50/50 από τις γυναίκες όταν οι γυναίκες δεν παίρνουν το 50% από τίποτα».

Ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι, σε σύγκριση με τους άνδρες, οι γυναίκες δεν λαμβάνουν το 50% των «χρημάτων», της «ασφάλειας», του «προνομίου» ή του «χώρου» που καταλαμβάνουν οι ίδιοι.

«Πληρώστε ίσα ποσά, παρόλο που δεν έχετε ίσα δικαιώματα», πρόσθεσε η Breaugh. «Καταλαβαίνεις πόσο γελοίο είναι αυτό;»

«Κάντε τις τσέπες τους να πονέσουν»

Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι το να ζητήσει από μια γυναίκα να μοιραστούν το λογαριασμό σε ένα ραντεβού είναι ένας τρόπος για τους άνδρες να «προσποιηθούν ότι οι γυναίκες είναι ίσες, προτού γίνουν ίσες πραγματικά».

«Κάντε τους να πονάνε στις τσέπες του», κατέληξε το βίντεο.

Το βίντεο έχει περισσότερες από 480.000 προβολές μέχρι στιγμής, με τους χρήστες του TikTok στα σχόλια να συμφωνούν με την άποψη του Breaugh και να ισχυρίζονται ότι οι άνδρες δεν θέλουν ποτέ να μοιράσουν άλλες ευθύνες με τις γυναίκες, όπως τα «οικιακά καθήκοντα».

@kierabreaugh

#stitch with @chef_joely men who tell women how to be women usually hate women and should probably try a different gender

♬ original sound – Kiera Breaugh

«Άπειροι άνδρες θέλουν μόνο 50/50 οικονομικά, αλλά ποτέ δεν είναι 50/50 οικιακές υποχρεώσεις ή ανατροφή παιδιών», έγραψε ένα άτομο.

Ένα άλλο άτομο είπε: «Το να βγάζεις λιγότερα χρήματα από έναν άντρα, να δουλεύεις τις ίδιες ώρες, να πρέπει να κάνεις το 90% των δουλειών του σπιτιού… Το 50/50 είναι απάτη».

«Τα ραντεβού είναι για να δείξουν τα καλύτερα σημεία των σχέσεων», έγραψε ένας χρήστης. «Αν έχει προβλήματα με το να δειπνήσει έξω και να πληρώσει για σένα τώρα, μάλλον θα χειροτερέψει στο μέλλον».

Ωστόσο, υπήρξαν και εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι οι άνδρες δεν πρέπει να υποχρεωθούν να πληρώσουν.

«Απλώς πλήρωσε για το φαγητό σου αγαπητή. Μην εξαρτάσαι από έναν άντρα», έγραψε ένα άτομο, ενώ ένα άλλο είπε: «Λυπάμαι για τις γυναίκες που σκέφτονται έτσι».

@kierabreaugh

Critical thinking on 0 comprehension on 0 understanding of context also on 0 and misogynoir on 10.

♬ original sound – Kiera Breaugh

Σύμφωνα με το Pew Research Center, τα δεδομένα δείχνουν ότι η διαφορά στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων έχει παραμείνει ουσιαστικά η ίδια εδώ και 15 χρόνια. Αφού εξέτασε μια ανάλυση των εργαζομένων πλήρους και μερικής απασχόλησης από το 2020, το κέντρο διαπίστωσε ότι οι γυναίκες κέρδιζαν το 84% σε σχέση με τον μισθό των ανδρών. Αν οι γυναίκες έβγαζαν τόσα χρήματα με τους άνδρες το 2020, θα έπρεπε να αναλάβουν «έξτρα 42 ημέρες εργασίας».

Σύμφωνα με το Harvard Business Review, οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι «ανοιχτοί σχετικά με τα χρήματα από την πρώτη στιγμή» και δεν πρέπει να κάνουν υποθέσεις σχετικά με το ποιος θα πληρώσει για την ημερομηνία. «Αν θέλετε να φροντίσετε τον έλεγχο, είναι καλύτερο να μετρήσετε πρώτα πώς νιώθει το άλλο άτομο για αυτό», λέει η δημοσίευση. «Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να πείτε: «Πώς πρέπει να χειριστούμε τον λογαριασμό; Ξέρω ότι αυτές οι συζητήσεις είναι λίγο άβολες, αλλά θα ήθελα να το καλύψω αν δεν σε πειράζει».