Μυστήριο παραμένει η ταυτότητα του δράστη (ή των δραστών) της στυγνής δολοφονίας μίας 23χρονης δασκάλας η οποία ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ενώ έκανε μία βόλτα στις όχθες του ποταμού Grand Cana στο Tullamore της Ιρλανδίας. Ο άνδρας που συνελήφθη σε σχέση με τη δολοφονία αφέθηκε εν τέλει ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η γυναικοκτονία της Ashling Murphy, σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στις όχθες του ποταμού στο Tullamore αφού είχε χτυπηθεί μέχρι θανάτου. Ένας 40χρονος άνδρας είχε συλληφθεί, αλλά αργά το βράδυ της Πέμπτης, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο άνδρας, τον οποίο είχαν ανακρίνει, τώρα «δεν ήταν πλέον ύποπτος».

Η αστυνομία έκανε και πάλι έκκληση για μάρτυρες και ζήτησε από οποιονδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με ένα mountain bike Falcon Storm με «ίσια τιμόνια και διακριτικά κίτρινα/πράσινα μπροστινά πιρούνια» να εμφανιστεί.

Τεράστιο κύμα αγανάκτησης και κατακραυγής στην Ιρλανδία – «Το όνομα της είναι Ashling Murphy»

Οι αστυνομικοί είπαν νωρίτερα ότι πιστεύουν ότι ο δολοφόνος έδρασε μόνος του και επιτέθηκε στην ταλαντούχα μουσικό ενώ εκείνη έκανε τζόκινγκ στην όχθη του καναλιού στο Cappincur, γνωστό ως Fiona’s Way, γύρω στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης.

Τράπηκε σε φυγή αφού δύο γυναίκες αντιμετώπισαν την επίθεση και οι αστυνομικοί βρέθηκαν γρήγορα στο σημείο μετά από κλήση ενός μάρτυρα.

Η νεαρή κοπέλα ήταν ακόμα ζωντανή και προσπάθησαν να της δώσουν ιατρική βοήθεια, αλλά δεν μπόρεσε να σωθεί.

Εν τω μεταξύ το κύμα αγανάκτησης και κατακραυγής για τη νέα γυναικοκτονία στη Μεγάλη Βρετανία. Τα social media έχουν γεμίσει με το hasgtag #AshlingMurphy με πολλούς χρήστες να αναφέρουν ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή άλλη μία δολοφονία. «Δεν είναι καθόλου οκ να σε σκοτώνουν στο ξύλο ενώ έχεις βγει έξω για τρέξιμο. Δεν γίνεται να μην νιώθεις ασφαλής πουιενά».