Η Lufthansa και η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας, η Luftfahrt Bundesamt (LBA), συμφώνησαν ότι τηρήθηκαν οι προσήκουσες διαδικασίες για τη χορήγηση άδειας πιλότου στον Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος πιστεύεται ότι στις 24 Μαρτίου οδήγησε σκοπίμως στη συντριβή του αεροσκάφος της Germanwings στις Γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 150 επιβαίνοντες σε αυτό, ανακοίνωσε σήμερα η LBA.

Η Lufthansa ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο Λούμπιτς είχε ενημερώσει την σχολή εκπαίδευσης πιλότων το 2009 ότι είχε περάσει βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για τον τρόπο που ελέγχονται οι πιλότοι και για το αν θα έπρεπε να υποβάλλονται σε περαιτέρω ψυχιατρικές εξετάσεις αφότου πάρουν το δίπλωμά τους.

Η LBA ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο ότι δεν γνώριζε ότι ο Λούμπιτς έπασχε από κατάθλιψη. Ωστόσο, η μητρική εταιρεία της Germanwings, η Lufthansa, απάντησε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς που ίσχυαν μέχρι το 2013 δεν ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει την Αρχή.

Ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο της LBA Γιοργκ Μέντελ με τον οποίον είχαν εποικοδομητικές συνομιλίες, ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές.

«Καταλήξαμε στο κοινό συμπέρασμα ότι ακολουθήθηκαν οι προσήκουσες διαδικασίες για τη χορήγηση άδειας πιλότου», δήλωσε χθες στο Reuters η LBA.