Υποχρεωτική παρουσία δύο προσώπων στα πιλοτήρια εξετάζει η Ε.Ε.

Το μέτρο ήδη εφάρμοσαν οι γερμανικές και αυστριακές εταιρείες


ΚΟΣΜΟΣ
17:06
27/03/2015
Υποχρεωτική παρουσία δύο προσώπων στα πιλοτήρια εξετάζει η Ε.Ε.
2
loading

Ανοιχτό αφήνει η Ε.Ε. το ενδεχόμενο να επιβάλει τη μόνιμη παρουσία δύο μελών του πληρώματος στα πιλοτήρια των αεροσκαφών, μετά τη συντριβή του Airbus A320 για την οποία υπεύθυνος θεωρείται ο συγκυβερνήτης.

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που είναι σε εξέλιξη και, εάν κριθεί απαραίτητο, οι κανόνες ασφαλείας θα επανεξεταστούν», είπε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «εξετάζεται» το ενδεχόμενο να επιβληθεί στις εταιρείες να έχουν πάντα δύο μέλη του πληρώματος στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια των πτήσεων. «Έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις εταιρείες και τις χώρες για την υιοθέτηση τέτοιων μέτρων και για να δούμε αν είναι εφαρμόσιμα», εξήγησε.

«Μέχρι σήμερα, κανένας ευρωπαϊκός κανόνας δεν επιβάλλει την αντικατάσταση ενός από τους πιλότους από ένα μέλος του πληρώματος εάν (ο πιλότος) πρέπει να απέχει για ψυχολογικούς λόγους. Εάν καταστούν υποχρεωτικοί νέοι κανονισμοί, θα πρέπει να επαληθεύσουμε τις συνέπειές τους», συνέχισε η Αντρέεβα.

Πολλές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έλαβαν ήδη μέτρα, χωρίς να περιμένουν μια απόφαση των Βρυξελλών, όπως οι γερμανικές και οι αυστριακές που έκριναν ότι για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να υπάρχουν πάντα δύο πρόσωπα μέσα στα πιλοτήρια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar jim

    εαν καποιος δεν θελει να πεθανει με αυτον τον τροπο να κραταει την τυχη στα χερια του .................παντα θε πεφτουν αεροπλανα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    1. avatar franky

      ΟΧΙ ΕΤΣΙ...ΑΝ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ , ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει