Ένα κορίτσι από τη Φλόριντα μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβει τη δεύτερα δημοτικού αφού έχει αποβληθεί πάνω από 30 φορές επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την εντολή της περιφέρειας να φοράει τη μάσκα της ως μέτρο πρόληψης για τον κορονοϊό.

Η απείθαρχη μαθήτρια στην κομητεία Παλμ Μπιτς περιγράφηκε από τη μαμά της, Μπέιλι Λάσελς, ως ένα τυπικό παιδί που του αρέσουν οι τέχνες και οι χειροτεχνίες, το σχέδιο και η κατασκευή κοσμημάτων. Ωστόσο όμως όπως είπε και η ίδια, η αποφασισμένη κόρη της Φιόνα «άλλαξε λίγο τις προτεραιότητές της» εν μέσω της πανδημίας.

Είπε ότι η κόρη της «ήταν σταθερή» στην απόφασή της «να κάνει ό,τι μπορεί για κάθε παιδί που δεν θέλει να υπακούσει στις εντολές». Η 7χρονη μαθήτρια έκτοτε δέχτηκε συνολικά 36 ημέρες αποβολής και πολλαπλές ποινές μέσα στο σχολείο.

Η μικρή κινδυνεύει να χάσει τη 2α δημοτικού

Η Φιόνα εξέτισε την πρώτη της τιμωρία στις 31 Αυγούστου, όταν αναγκάστηκε να φάει το μεσημεριανό της μόνη σε ένα διάδρομο γραφείου.

«Δυστυχώς, τα χτυπήματα δεν σταματούν, καθώς της είπαν πρόσφατα μετά την ολοκλήρωση κάθε εργασίας που της είχε αναθέσει η δασκάλα της ότι όχι μόνο αποτυγχάνει στη δεύτερη τάξη, αλλά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβει τα υπόλοιπα παιδιά», ανέφερε η μητέρα της .

Το κορίτσι είπε σε ένα βίντεο που αφαιρέθηκε από τότε στο YouTube ότι αρνήθηκε να φορέσει μάσκα επειδή «θα μπορούσε να σε κάνει να αρρωστήσεις», ανέφερε το Fox News.

Τον Ιούλιο, ο κυβερνήτης Ρον Ντε ΣάντιςRon DeSantis υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που καθιστούσε προαιρετική τη χρήση μάσκας προσώπου στα δημόσια σχολεία. Αλλά στην κομητεία Παλμ Μπιτς, ένα από τα πιο ισχυρά προπύργια των Δημοκρατικών στην Πολιτεία Σάνσαϊν, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, η Αλεξάντρια Αγιάλα, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της υποχρεωτικής μάσκας στα σχολεία.

Η γραμματέας Τύπου του Ντε Σάντις, Κριστίνα Πούσοου, δήλωσε στο Fox News ότι «δεν υπάρχει επιστημονική βάση για την εξαναγκαστική μάσκα των παιδιών στο σχολείο και η απόφαση πρέπει πάντα να λαμβάνεται από τους γονείς. Όποιος αρνείται σε ένα μικρό παιδί το δικαίωμα να πάει στο σχολείο, για μη συμμόρφωση με μια παράνομη εντολή για μάσκα, δεν ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση και σίγουρα δεν ενδιαφέρεται για τα παιδιά», πρόσθεσε .