Άνοιξε μουσείο με ανθρώπινα νεκρά σώματα

Ανήκει στον αμφιλεγόμενο ανατόμο με το ψευδώνυμο «Doctor Death»


ΚΟΣΜΟΣ
16:55
19/02/2015
Άνοιξε μουσείο με ανθρώπινα νεκρά σώματα
2
loading

Ο Γερμανός ανατόμος Gunther von Hagens, γνωστός και ως Doctor Death, εγκαινίασε τη μόνιμη έκθεσή του στο Βερολίνο. Ο Von Hagens, είναι διάσημος στην έκθεση ανθρώπινων πτωμάτων από τα οποία έχει αφαιρέσει το δέρμα και τα καλύπτει με ένα ειδικό υλικό.

Το μουσείο «Body Worlds» στην Alexanderplatz στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, άνοιξε χθες, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου. Η έκθεση αποτελείται από 20 πτώματα και 200 διαμελισμένα μέλη ενώ τα «σώματα» έχουν τέτοιες πόζες σαν να πρόκειται για ζωντανούς ανθρώπους. Ανάμεσα στα νεκρά αντικείμενα που εκτίθενται, είναι και τα πνευμόνια ενός καπνιστή και αυτά ενός μη καπνιστή.

Σκοπός του μουσείου, είναι «να δείξει την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου σώματος, αλλά ταυτόχρονα και το πόσο ευάλωτο είναι», αναφέρει η σύζυγος του Doctor Death, Angelina Whalley.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Arwen

    Η συγκεκριμένη έκθεση περιοδεύει τον κόσμο κάποια χρόνια τωρα. Εχει ξεκινήσει απο το Las Vegas και το 2009 είχε ερθει και στην χώρα μας. Τα σώματα που εκτίθονται ανήκουν σε κίνεζους τα οποία δεν έχει αναζητήσει κάποιος συγγενης οπότε και χρησιμοποιούνται χωρίς άδεια.

  2. avatar Κι η αλλη πλευρα

    δεν βρίσκω το λόγο για τέτοιου είδους χρήση να χρησιμοποιούν αληθινά σώματα... Μπορούν κάλλιστα να το πετύχουν με ίνες πολυπροπυλενίου...
    το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι ιδαίτερα διεστραμέννο και υβριστικό για τον άνθρωπο... Ντροπή τους...!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει