Αντιμέτωπη με έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού είναι η Ρωσία με οι αρχές αποδίδουν τους αριθμούς που ανεβαίνουν στη μετάλλαξη Delta και στους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού.

Η χώρα ανακοίνωσε την Πέμπτη (22/7) ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 24.471 νέα κρούσματα κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων 4.287 στην Μόσχα, ανεβάζοντας τον επίσημο συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στα 6.054.711.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας διαχείρισης της πανδημίας επεσήμανε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 796 θάνατοι, ενώ συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 151.501 θάνατοι.

Η Ρωσική στατιστική υπηρεσία, σε δική της ξεχωριστή καταμέτρηση, έχει καταγράψει περίπου 290.000 θανάτους που σχετίζονται με την Covid-19, στο διάστημα από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Μάιο του 2021.

Η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού την οποία οι αρχές αποδίδουν στην παραλλαγή του στελέχους Δέλτα και στους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.