Δύο υπάλληλοι εστιατορίου στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ έκαναν το διάλειμμά τους για τσιγάρο όταν δέχτηκαν καταιγισμό πυρών.

Δύο μασκοφόροι άντρες είχαν στήσει καρτέρι έξω από το εστιατόριο το μεσημέρι. Πυροβόλησαν τους δύο υπαλλήλους και διέφυγαν κατόπιν με το κλεμμένο όχημα, το οποίο παρέδωσαν αργότερα στις φλόγες μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Το ένα από τα δύο θύματα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε λίγο αργότερα. Το δεύτερο θύμα μπήκε στο αμάξι του και οδήγησε για μερικά μέτρα, καθώς δεν είχε καταλάβει πως είχε χτυπηθεί. Όταν είδε τα αίματα, τηλεφώνησε για ασθενοφόρο. Παραμένει στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

Οι δράστες παραμένουν για την ώρα ασύλληπτοι. Ήταν ένα χτύπημα μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστη εμπορική γειτονιά. Αυτόπτες είδαν τους μασκοφόρους να καίνε το αμάξι και να διαφεύγουν με τα πόδια.

Η αστυνομία δεν έχει για την ώρα καμία εκτίμηση για τα κίνητρα πίσω από το φονικό.

Υπάλληλος γειτονικού καταστήματος περιέγραψε σε τοπικό σταθμό το χάος που εκτυλίχθηκε όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. «Πίστεψα πως θα πεθάνω», είπε η Tabatha Sanchez, «όλοι αυτό πιστέψαμε».

Τόσο εκείνη όσο και οι πελάτες έτρεχαν πανικόβλητοι να καλυφθούν όσο οι σφαίρες έπεφταν βροχή. «Ήμασταν σε πανικό, ήταν χάος. Η καρδιά μου χτυπάει ακόμα»…