Ντετέκτιβ… γάμων. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται το συγκεκριμένο επάγγελμα «ανθεί» στην Ινδία.

Η οικογένεια του γαμπρού και συχνότερα η οικογένεια της νύφης, προσλαμβάνουν ντετέκτιβ για να «κατασκοπεύσουν» το παρελθόν του μέλλοντα συζύγου ή της μέλλουσας συζύγου, την περιουσιακή κατάσταση του αλλά και το οικογενειακό του ιστορικό!

Η 53χρονη Taralika Lahiri από το Δελχί μίλησε στο BBC και είπε ότι άρχισε την καριέρα της ως «ντετέκτιβ γάμων» το 1987 ενώ το 1994 ξεκίνησε με κεφάλαιο 5.000 δολαρίων το δικό της γραφείο, που σήμερα απασχολεί προσωπικό δεκαπέντε άτομα και «ανθεί».

«Οι γονείς θέλουν να ξέρουν ότι ο άνθρωπος που έχει διαλέξει ο γιος τους ή κόρη τους είναι αυθεντικός κι όχι ένας απατεώνας».

Η ίδια θυμάται ένα περιστατικό το οποίο και διηγείται στο BBC. Ένας βιομήχανος από το Δελχί της ανέθεσε να ερευνήσει το παρελθόν του μέλλοντα γαμπρού του, ο οποίος ντυνόταν με ακριβά ρούχα, κυκλοφορούσε με πολυτελή αυτοκίνητα και σύχναζε στα καλύτερα καφέ. Η ντετέκτιβ ανακάλυψε ότι επρόκειτο για απατεώνα, που είχε βάλει ψεύτικο προφίλ στο διαδίκτυο και είχε στόχο την περιουσία της κόρης του βιομηχάνου.

Το επάγγελμα «ντετέκτιβ γάμων» στην Ινδία έχει μεγάλη ζήτηση, ειδικότερα για γυναίκες ντετέκτιβ, αφού είναι περισσότερες οι γυναίκες πελάτισσες, που θέλουν να ερευνήσουν το τυχόν «ύποπτο» παρελθόν του μέλλοντα συζύγου τους, εξηγεί στο BBC η Taralika Lahiri.