Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη την Πέμπτη στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από την επαρχία Μπίνγκολ. Η επαφή μαζί του χάθηκε και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Στην ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας περιγράφεται ότι πρόκειται για δυστύχημα, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι 4 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το υπουργείο, που δεν αναφέρει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας τους.

Βάσει της ίδιας πηγής, το ελικόπτερο, ένα Cougar που έχει κατασκευαστεί από την Airbus, απογειώθηκε από την πόλη Μπινγκιόλ με προορισμό το Τατβάν, στις 12.55 ώρα Ελλάδας. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ξεκίνησαν όταν χάθηκε η επαφή με αυτό στις 13.25 ώρα Ελλάδας

Οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το σημείο της συντριβής, αφότου ανέπτυξαν drone, ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

(Η φωτογραφία είναι αρχείου)