Η Apple αλλάζει τα emoji σύριγγας για να αφαιρέσει το αίμα που στάζει, καθώς χρησιμοποιείται ευρέως από τους χρήστες που θέλουν να μιλήσουν για το εμβόλιο του Covid-19. Η νέα έκδοση της Apple δεν έχει τίποτα μέσα στη βελόνα, αναφέρει ο Guardian.

«Αυτό κάνει τα emoji πιο ευπροσάρμοστα όταν χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τον εμβολιασμό κατά της Covid-19», εξήγησε η Emojipedia, ένας ιστότοπος που καταγράφει τα σχετικά εικονίδια. Κατά τον ίδιο ιστότοπο, καταγράφεται αλματώδης αύξηση στη χρήση των συγκεκριμένων emoji από την έναρξη των εμβολιασμών σε αρκετές χώρες.

Η Apple δεν έχει προβεί σε κάποιο επίσημο σχόλιο για την αλλαγή στο εικονίδιο, σύμφωνα με το BBC. Η αλλαγή εντοπίστηκε στην έκδοση beta για το τελευταίο λειτουργικό σύστημα iOS 14.5 της Apple, το οποίο πιθανώς θα είναι διαθέσιμο σύντομα στους χρήστες.

Μέχρι σήμερα στους περισσότερους κατασκευαστές συσκευών το emoji ήταν μία σύριγγα από την οποία στάζουν δύο σταγόνες αίμα. Η αμερικανική εταιρεία θα αντικαταστήσει αυτή την εικόνα με μια που δείχνει ένα διαυγές υγρό, το οποίο θυμίζει το εμβόλιο κατά της Covid καθώς είναι trending θέμα συζήτησης ανάμεσα στους χρήστες των iPhone.

Μια τρίτη αλλαγή θα αφορά το emoji «πρόσωπο με μούσι»: μετά την αναβάθμιση, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν είτε έναν άνδρα με μούσι είτε μία γυναίκα με μούσι, η οποία θυμίζει την νικήτρια της Eurovision το 2014 Κοντσίτα Βουρστ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο