Ένας άντρας που είχε επαναμολυνθεί από τον κορονοϊό, τη δεύτερη φορά από μια μετάλλαξή του, πέθανε πριν από λίγες εβδομάδες, όπως έγινε γνωστό από μια έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση θανάτου ανθρώπου που έχει επαναμολυνθεί από τον κορονοϊό στο Ισραήλ, όπως μεταδίδουν οι Times of Israel.

Η υπόθεση γίνεται γνωστή την ώρα που έχει σημάνει παγκόσμιος συναγερμός για το νέο στέλεχος του κορονοϊού το οποίο μεταδίδεται ταχύτατα στη Βρετανία.

Ο 74χρονος άντρας που έμενε σε γηροκομείο αρρώστησε τον περασμένο Αύγουστο με κορονοϊό. Νοσηλεύτηκε και τελικά νίκησε τον ιό. Τρία τεστ που έγιναν στη συνέχεια έδειξαν ότι δεν ήταν πλέον μολυσμένος.

Τον Νοέμβριο, ωστόσο, νόσησε και πάλι και είχε συμπτώματα της Covid-19. Εισήχθη για νοσηλεία στο ιατρικό κέντρο Sheba, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή. Πέθανε τρεις εβδομάδες αργότερα.

Οι γιατροί άρχισαν να αναζητούν απαντήσεις για την υπόθεση και πώς ο άντρας είχε επαναμολυνθεί.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες διαπιστώθηκε ότι ο 74χρονος είχε μολυνθεί από ένα διαφορετικό στέλεχος του κορονοϊού.

«Είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις όπου είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για επαναμόλυνση και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το θύμα είχε αναρρώσει πλήρως την πρώτη φορά», δήλωσε η καθηγήτρια Galia Rahav, επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων του ιατρικού κέντρου Sheba Medical Center στο Ynet. «Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά στελέχη του ιού».

«Δεν ξέρω πόσο κοινό είναι αυτό. Δεν ξέρουμε αλλά είναι πολύ ανησυχητικό αν ένα άτομο μπορεί να αρρωστήσει μερικές φορές με Covid-19 όταν ο ιός μεταλλάσσεται. Ποιος θα είναι ο ρόλος του εμβολίου σε αυτή την περίπτωση;», διερωτήθηκε.