Ασθενή που έχει προσβληθεί από το νέο στέλεχος του κορονοϊού, το οποίο αναφέρθηκε από τις βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Υγείας.

Ο ασθενής επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον/τη σύντροφό του με πτήση που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Και οι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το υπουργείο.

Οι ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να κλείνουν τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο , καθώς έχει σημάνει συναγερμός για νέο στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στην Βρετανία και τον καθιστά περισσότερο μεταδοτικό. Διακοπή πτήσεων αποφάσισε και η Ιταλία.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό είχε σήμερα πτωτική πορεία στην Ιταλία: 352 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ τα νέα κρούσματα είναι 15.104. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 137.420 διαγνωστικά τεστ, το 11% των οποίων προέκυψε θετικό.

Χθες, οι θάνατοι ήταν 553, με 16.308 περιστατικά και 176.185 τεστ. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους 68.799 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε απόφαση με την οποία σταματά τις αεροπορικές πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις που είχαν ήδη απογειωθεί και φθάνουν τις ώρες αυτές στα ιταλικά αεροδρόμια, όλοι οι επιβάτες θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ ανίχνευσης του ιού, αμέσως μετά την προσγείωση.

Τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας πρέπει να ενημερώσουν και οι πολίτες που έφτασαν στην Ιταλία από τη Μεγάλη Βρετανία, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με στόχο να υποβληθούν άμεσα, επίσης, σε διαγνωστικό τεστ.