Ένας 47χρονος στη Βρετανία κατάφερε να νικήσει αρχικά τον κορονοϊό έχοντας νοσηλευτεί στην εντατική για 60 ημέρες, όμως δύο μήνες μετά το εξιτήριο έχασε τη ζωή του λόγω των επιπτώσεων από τον ιό.

Όπως αναφέρει η Daily Mail ο 47χρονος μηχανικός αεροδιαστημικής, Roehl Ribaya, πήρε εξιτήριο τον περασμένο Αύγουστο και την Τρίτη 13 Οκτωβρίου έπαθε ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η οικογένειά του πιστεύει ότι ο θάνατος του 47χρονου συνδέεται με το «Long Covid», μία σειρά επιπλοκών που παραμένουν μετά την εκκαθάριση της αρχικής ασθένειας.

Η σύζυγος του Roehl Ribaya, Stella Ricio, ανέφερε πως ο άνδρας της «δεν ανέκαμψε ποτέ» από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Νεκροψία δεν έχει πραγματοποιηθεί και η οικογένειά του δεν γνωρίζει αν θα γίνει έρευνα, καθώς τα πρωτόκολλα στη Βρετανία αναφέρουν ότι ο κορονοϊός από μόνος του δεν είναι λόγος για να αναφερθεί ένας θάνατος στον ιατροδικαστή».

Ο 47χρονος όταν βγήκε από την εντατική είχε δεχθεί τα χειροκροτήματα από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, δηλώνοντας: «Ήμουν σίγουρος ότι θα πέθαινα. Πώς μπορείς να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους που σου έσωσαν τη ζωή;»