Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η 29χρονη Lisa Watling από τη Βρετανία, μητέρα επτά παιδιών, έφυγε από τη ζωή εξαιτίας σηψαιμίας που οδήγησε σε πολυοργανική ανεπάρκεια, πέντε εβδομάδες αφότου διαγνώστηκε με μια ελαφριά δερματική μόλυνση.

Η 29χρονη αρνείτο να πάει στο νοσοκομείο επειδή αυτό σήμαινε πως θα έπρεπε να αφήσει τα παιδιά της. «Ήταν μητέρα πάνω απ’ όλα», δήλωσε στη Daily Mail ο 32χρονος σύζυγός της Andy Greaves. «Τη βλέπω στα μάτια κάθε μας παιδιού.
Ραγίζει την καρδιά μου πόσα θα χάσει καθώς τα παιδιά μας θα μεγαλώνουν αλλά και πόσο θα τους λείψει».

Η Watling έπρεπε να παίρνει αντιβίωση για το δερματικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε αλλά δεν ακολουθούσε πιστά τη φαρμακευτική της αγωγή.

Ο άνδρας της την παρακαλούσε να πάει στο νοσοκομείο αλλά επειδή δεν ήθελε να αφήσει τα παιδιά της για μεγάλο διάστημα, εκείνη δεν ήθελε να κάνει εισαγωγή.

Κάποια στιγμή ωστόσο ήταν τόσο άρρωστη και παραληρούσε που η μητέρα της κάλεσε ασθενοφόρο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί είπαν στην οικογένειά της πως ήταν πολύ πιθανό να χρειαστεί ακρωτηριασμός στο ένα της πόδι.

Δεν πρόλαβαν όμως το χειρουργείο, η σηψαιμία είχε ήδη προχωρήσει πολύ και τα ζωτικά όργανά της άρχισαν να καταρρέουν.

Αναγνωρίζοντας πως δεν υπάρχει πια σωτηρία, οι γιατροί την αποσυνέδεσαν από το μηχάνημα που την κρατούσε στη ζωή και έτσι πέρασαν οι τελευταίες της στιγμές, με τον άνδρα και τους γονείς της στο πλευρό της.

«Την κοιτούσα στο κρεβάτι του νοσοκομείου και ήθελα να κρατήσω κάθε μας στιγμή», περιέγραψε ο επί 11 χρόνια σύζυγός της Andy.

«Το μόνο που ήθελε ήταν να είναι σπίτι με τα παιδιά της. Μόνο αυτά σκεφτόταν. Αυτά είναι η κληρονομιά της και η δύναμή μας», είπε ο πατέρας της ενώ η μητέρα της δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τη στιγμή που η κόρη της αποσυνδέθηκε από το μηχάνημα. «Δεν μπορούσα να βλέπω την πρωτότοκή μου να πεθαίνει», είπε.

Η Watling πέθανε τη Δευτέρα 14 Απριλίου αφήνοντας πίσω τις τα παιδιά της Kieran, 11, Lewis, 9, Mason, 6, Jaidon, 5, Paisleigh, 3 και Ainsley, 14 μηνών.