Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία καταγγέλλει: Με απειλούσαν ότι θα με απελάσουν ζωντανή ή σε κομμάτια

«Με απειλούσαν ότι θα μου στερήσουν την ελευθερία τουλάχιστον για 25 χρόνια»


ΚΟΣΜΟΣ
19:59
10/09/2020
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία καταγγέλλει: Με απειλούσαν ότι θα με απελάσουν ζωντανή ή σε κομμάτια
1
loading

Στην καταγγελία πως προσπάθησαν να την απελάσουν βίαια από τη Λευκορωσία προχώρησε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη χώρα, Μαρία Καλέσνικοβα, η οποία δήλωσε ότι οι άνδρες της ασφάλειας που τη συνέλαβαν της φόρεσαν κουκούλα στο κεφάλι, την απειλούσαν ότι θα την σκοτώσουν.

Αυτό αναφέρεται σε δηλώσεις της, τις οποίες κοινοποίησε μέσω της δικηγόρου της και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για να αποφύγει την βίαια απέλασή της έσκισε το διαβατήριό της στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στις δηλώσεις της, η Καλέσνικοβα αναφέρει: «Συγκεκριμένα, μου είπαν ότι στην περίπτωση που δεν εγκαταλείψω οικειοθελώς τη Λευκορωσία, θα με διώξουν ούτως ή άλλως, είτε ζωντανή, είτε αφού με κάνουν κομμάτια. Με απειλούσαν ότι θα μου στερήσουν την ελευθερία τουλάχιστον για 25 χρόνια».

Η δικηγόρος της δήλωσε ότι παρέδωσε στην Ανακριτική Επιτροπή της Λευκορωσίας τις δηλώσεις της Καλέσνικοβα αιτούμενη την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των ανθρώπων της KGB της Λευκορωσίας βάσει των άρθρων περί απαγωγής ατόμου, περί παράνομης στέρησης της ελευθερίας και περί απειλών δολοφονίας.

Η Μαρία Καλέσνικοβα και ο Μαξίμ Ζνακ, μέλη του Συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης, έχουν προφυλακισθεί με την κατηγορία ότι «απηύθυναν εκκλήσεις που αποσκοπούσαν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Ανακριτικής Επιτροπής της Λευκορωσίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ιο

    Τα ίδια μας έλεγαν και για την Ουκρανία . Δικό τους το πρόβλημα .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει