Την πρόβλεψη ότι ο πλανήτης θα έχει ξεμπερδέψει με την πανδημία του κορονοϊού στο τέλος του 2021 έκανε, σε συνέντευξή του στον Economist, ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς.

Με τον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό να πλησιάζει τις 800.000 (793.698 σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins) ο Γκέις υποστηρίζει ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα, και ο αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει το εκατομμύριο.

Όπως είπε στη συνέντευξη οι αγορές και τα συστήματα υγείας παγκοσμίως παλεύουν να αντεπεξέλθουν και αποτελούν τους τομείς με τις μεγαλύτερες παρενέργειες από την πανδημία.

Για τις μάσκες και όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ με τη χρήση τους ο Μπιλ Γκέιτς είπε ότι μια μερίδα των Αμερικανών αρνούνται να τη φορέσουν θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την οργή και την αντίδρασή τους στην πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

Θα υπάρξει αλλαγή στη συμπεριφορά αν βγει νικητής των εκλογών ο Τζο Μπάιντεν; «Μην υπολογίζετε σε κάτι τέτοιο. Δεν πιστεύω ότι μια πολιτική αλλαγή θα κάνει τους ανθρώπους να φορούν μάσκα. Είναι δύσκολο να δούμε πώς χτίζουμε αυτό το δίκτυο εμπιστοσύνης και βελτιωμένης συμπεριφοράς. Θα γίνει κυρίως σταδιακά» απαντά.

Οι ΗΠΑ θρηνούν 174.255 νεκρούς από τον κορονοϊό και ο Μπιλ Γκέιτς υποστηρίζει ότι η χώρα ήταν ανέτοιμη για μια τέτοια πανδημία καθώς τα τεστ γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, σε αντίθεση με την Κίνα, που έκανε, όπως είπε χαρακτηριστικά «πολλή καλή δουλειά στην καταστολή του ιού».

Δείτε τη συνέντευξη: