Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά λόγω των αυστηρών μέτρων που θα υπάρχουν από τη 16η Αυγούστου.

Σύμφωνα με το himara.gr, υπάρχουν ουρές 17 χιλιομέτρων ατόμων που θέλουν να περάσουν με το αυτοκίνητό τους στη χώρα μας για να αποφύγουν την προσκόμιση αρνητικού τεστ κορονοϊού και το πλαφόν των 750 ατόμων που θα ισχύει από αύριο, με την αναμονή να φτάνει τις 12 ώρες.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, έχει γίνει πρόταση στην Ελληνική κυβέρνηση για την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του συνοριακού φυλακίου για την αποσυμφόρηση του όγκου των ταξιδιωτών χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν η πρόταση έγινε δεκτή. Δεν λείπουν και τα ευτράπελα καθώς στελέχη της κυβέρνησης της Αλβανίας στην προσπάθεια τους να παίξουν πολιτικά παιχνίδια, διατείνονται πως έχουν συμφωνήσει με την Ελλάδα την άρση αρκετών μέτρων, δίχως αυτό φυσικά να ισχύει.

Στα ευτράπελα συγκαταλέγεται και η εικόνα των λεωφορείων που παραλαμβάνουν πεζούς στα σύνορα της Κακαβιάς με κατεύθυνση προς Αθήνα. Τα λεωφορεία είναι ασφυκτικά γεμάτα αψηφώντας τους υγειονομικούς κανόνες για περιορισμένο αριθμό επιβατών.