Από υπερβολική δόση ναρκωτικών βρέθηκε χθες νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

Ο 46χρονος Χόφμαν, βρέθηκε αναίσθητος στο πάτωμα του μπάνιου του στο διαμέρισμα του στο Γκρίνουιτς Βίλατζ από την αστυνομία η οποία δέχτηκε κλήση έκτακτης ανάγκης στον αριθμό 911 και μετέβη στο διαμέρισμα.

Οι διασώστες των ιατρικών υπηρεσιών που επίσης κλήθηκαν ανέφεραν ότι ο ηθοποιός ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασαν. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου του ηθοποιού, δήλωσε ότι ο Χόφμαν βρέθηκε με μια σύριγγα στο χέρι του και ότι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν δύο μικρές πλαστικές σακούλες που περιείχαν μια ουσία που πιθανώς είναι ηρωίνη.

«Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου μας Φιλ και εκτιμούμε το “ξεχείλισμα της αγάπης” και της υποστήριξης που λάβαμε από όλους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας του Χόφμαν ο οποίος είχε τρία παιδιά με τη σύντροφό του Μιμί Ο’ Ντόνελ.

«Αυτή είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του πένθους . Παρακαλώ κρατήστε τον Φιλ στις σκέψεις και τις προσευχές σας», προστίθεται στην ανακοίνωση της οικογένειας του ηθοποιού ο οποίος είχε μακροχρόνια προβλήματα εθισμού στις ουσίες και το αλκοόλ.

Πολλοί θαυμαστές του Χόφμαν συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα κοντά στο διαμέρισμά του ηθοποιού σε ένα τετραώροφο κτίριο με κόκκινα τούβλα σε μια μοντέρνα γειτονιά του Γουέστ Βίλατζ όπου πολλοί γνωστοί αμερικανοί έχουν σπίτια. Η αστυνομία πάντως είχε αποκλείσει την περιοχή.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο αξιωματούχο της αστυνομίας, ανέφερε ότι ο Χόφμαν εθεάθη ζωντανός για τελευταία φορά στις 8 μ.μ. του Σαββάτου. Έπρεπε να πάει να πάρει τα παιδιά του την Κυριακή, αλλά δεν εμφανίστηκε αναγκάζοντας τον θεατρικό συγγραφέα Ντέιβιντ Κατζ και ένα άλλο φιλικό του πρόσωπο να πάνε στο διαμέρισμά του, όπου τον βρήκαν νεκρό, σύμφωνα με το CNN.

Η Ράκελ Μέλμαν μια γειτόνισσα του ηθοποιού η οποία δήλωσε θαυμάστριά του είπε ότι τον έβλεπε συχνά γύρω από τη γειτονιά. «Ποτέ δεν του μίλησα, αλλά πάντα ήθελα να το κάνω», είπε, προσθέτοντας ότι τον είχε δει να κάθεται στις σκάλες του κτιρίου, συχνά με τις κάλτσες και χωρίς παπούτσια να διαβάζει και να κοιτά αφηρημένα. «Φυσικά και είμαι λυπημένη . Ήταν ένα σοκ », είπε .

Ο Χόφμαν που είχε κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού για την βιογραφική ταινία “Καπότε” το 2005 στην οποία έπαιξε τον ρόλο του συγγραφέα Τρούμαν Καπότε και είχε επίσης άλλες τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ είχε γεννηθεί στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης κοντά στο Ρότσεστερ

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο, δήλωσε μέσω του Twitter: « Λυπούμαστε για τον τραγικό και πρόωρο χαμό του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν Σήμερα η Νέα Υόρκη θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου της μεγάλης οθόνης». Ο θάνατός του, εφόσον επιβεβαιωθεί επισήμως ότι προήλθε από υπερβολική δόση ναρκωτικών θα υπενθυμίσει το θάνατο του ηθοποιού Χιθ Λέτζερ, ο οποίος επίσης βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν από θανατηφόρο συνδυασμό φαρμάκων το 2008.