Πολλές φορές μία φωτογραφία αξίζει όσο χιλιάδες λέξεις. Οι φωτορεπόρτερ, επαγγελματίες και μη, ενημερώνουν μέσα από τους φακούς τους την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του 46χρονου αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Μία φωτογραφία που κυκλοφορεί πολύ τα τελευταία 24ωρα ωστόσο καταδεικνύει ποιο είναι το πραγματικό ζήτημα που υπάρχει και σιγοβράζει στην Αμερική: Ο ρατσισμός.

Σύμφωνα με την Telegraph η φωτογραφία τραβήχτηκε στη διαδήλωση της Κυριακής 31/5 στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια. Σε αυτή, ένας αφροαμερικανός διαδηλωτής στέκεται μπροστά από αστυνομικούς που τον σημαδεύουν με όπλο που εκτοξεύει πλαστικές σφαίρες, ενώ ο άνδρας έχει στους ώμους του ένα μικρό κορίτσι. Όπως αναφέρει ο φωτορεπόρτερ, Ρίτσαρντ Γκραντ, ο άνδρας είναι ο πατέρας του παιδιού.

https://www.instagram.com/p/CA5f6BcgZOE/?utm_source=ig_embed

Παρότι οι αστυνομικοί δεν έριξαν εναντίον του μικρού κοριτσιού, φαίνεται πως σημάδεψαν εκείνο και τον άνδρα που το κουβαλούσε στους ώμους του αρκετές φορές.

Το βράδυ της Κυριακής, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, διαδηλωτές σε όλη τη χώρα και στο Λονγκ Μπιτς βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

https://www.instagram.com/p/CA5ZZxUgWrb/

https://www.instagram.com/p/CA5gPdugn7h/

https://www.instagram.com/p/CA5q6O5A38V/

https://www.instagram.com/p/CA5rfaHAXkz/