Ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αλλά και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης στην Τουρκία, Ισμέτ Μπουγιουκαταμάν (İsmet Büyükataman), ο οποίος -ούτε λίγο ούτε πολύ- έκανε λόγω για νέα Μικρασιατική Καταστροφή, με αφορμή τοποθετήσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σε μια τοποθέτησή του πέντε σημείων στην ιστοσελίδα etikhaber.com, στη μια από αυτές τονίζει: «Η συμβουλή μας προς το ελληνικό κράτος, είναι να δέσει ένα λουρί στα εγγόνια εκείνων που διέπραξαν ελαφρά την καρδία τις σφαγές ενάντια στο τουρκικό έθνος μεταξύ του 1919 και 1922. Διαφορετικά, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το τουρκικό έθνος εξακολουθεί να διαθέτει συνεχιστές του Ατατούρκ και ότι αυτήν τη φορά μπορεί να χρειαστεί να κολυμπήσουν μέχρι τη Σικελία».

Επίσης, ο Μπουγιουκαταμάν χρησιμοποίησε και τα εξής λόγια: «Οι πρόγονοι των σημερινών Ελλήνων είναι από εκείνους που γνωρίζουν καλά τις ανθρώπινες αρετές του τουρκικού έθνους και πως έζησαν ελεύθερα για αιώνες κάτω από την τουρκική κυριαρχία. Εκτός των εισβολέων Ελλήνων στρατιωτών, τους οποίους ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στραγγάλισε στους άγιους τόπους της πατρίδας, δεν έχει αιμορραγήσει ούτε μία ελληνική μύτη».

Posted by İsmet Büyükataman on Saturday, June 30, 2018

Πάντως, η τοποθέτηση του Τούρκου εθνικιστή βασίζεται σε όχι ακριβή αποτύπωση των όσων είχε πει ο κ. Βαρβιτσιώτης τόσο με ανάρτησή του στο Twitter με αφορμή τη Γενοκτονία των Ποντίων όσο και στην τοποθέτησή του στη Βουλή, για το ίδιο θέμα.

*Η φωτογραφία είναι από την προσωπική του σελίδα στο facebook