Το 46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων θα ψήφιζε τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές που θα γίνουν τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, έναντι ποσοστού 40% που θα ψήφιζε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Μπάιντεν, ο οποίος έχει το προβάδισμα στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, διεύρυνε τη διαφορά του από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, παρά το γεγονός ότι η εξάπλωση του κορονοϊού έχει θέσει στο περιθώριο την προεκλογική εκστρατεία του πρώην αντιπροέδρου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, και προχθές, Τρίτη, και συμμετείχαν σ’ αυτή περισσότεροι από 1.100 ενήλικες Αμερικανοί.

Το 46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που συμμετείχε στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Μπάιντεν, αν ήταν αντίπαλος του Τραμπ στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ το 40% θα ψήφιζε τον Αμερικανό πρόεδρο.

Το προβάδισμα του Μπάιντεν, που είναι τώρα 6 ποσοστιαίες μονάδες, έχει αυξηθεί από τη διαφορά της 1 μονάδας υπέρ του Μπάιντεν που είχε καταγραφεί σε παρόμοια δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί από τις 6 ως τις 9 Μαρτίου.