Ξεπέρασαν τους 4.000 οι θάνατοι από κορονοϊό στις ΗΠΑ, που πλέον μετρούν περισσότερα θύματα από τον ιό από την Κίνα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, οι νεκροί από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ διπλασιάστηκαν μέσα σε τρεις ημέρες και έφτασαν τους 4.076.

Το Σάββατο οι ΗΠΑ μετρούσαν 2.010 θύματα.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς- πάνω από χίλιοι- καταγράφονται στη Νέα Υόρκη.

Ο απολογισμός των θυμάτων της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, γίνεται ολοένα βαρύτερος στις ΗΠΑ, καθώς 865 άνθρωποι υπέκυψαν μέσα στο προηγούμενο 24ωρο, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο. 

Την ίδια ώρα, το στρατηγικό απόθεμα για προστατευτικού εξοπλισμού για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης έχει σχεδόν εξαντληθεί, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Στα είδη που έχουν σχεδόν εξαντληθεί συμπεριλαμβάνονται οι μάσκες, οι αναπνευστήρες, τα γάντια, οι προστατευτικές στολές και οι προσωπίδες, εξήγησαν οι αξιωματούχοι. Μια μικρή ποσότητα έχει αφεθεί κατά μέρος για το ομοσπονδιακό προσωπικό, ανέφερε ο ένας από τους δύο αξιωματούχους, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν εξαιτίας της φύσης του θέματος.

Δραματικές ώρες σε αεροπλανοφόρο

Την άδεια να απομακρυνθούν εσπευσμένα τα μέλη του πληρώματος του και να τεθούν σε απομόνωση ζητεί ο πλοίαρχος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, αντιμέτωπος με την εξάπλωση με αλματώδη ρυθμό των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό πάνω στο σκάφος του.

Ωστόσο ο επικεφαλής του Πενταγώνου, παρά την επιστολή του πλοιάρχου προς τους ανωτέρους του, σε δραματικό τόνο, απάντησε αρνητικά.

«Δεν θεωρώ ότι έχουμε φθάσει σε αυτό το στάδιο» αντέτεινε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ερωτηθείς για την ενδεχόμενη εκκένωση του πληρώματος του αεροπλανοφόρου, το οποίο έχει αγκυροβολήσει στο Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Δεν είμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να πεθάνουν ναύτες» προσθέτει ο πλοίαρχος Κροζίερ.