Την αναστολή της λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων στην Κύπρο ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκεύη ο υπουργός Υγείας με το πέρας του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι η αναστολή λειτουργίας θα είναι για περίοδο επτά ημερών και αποτελεί μέτρο πρόληψης για τον κορονοϊό.

Πρόκειται για τα σημεία διέλευσης, Δερύνειας, Λήδρας, Λεύκας και Αστρομερίτη, όπως μεταδίδει το sigmalive. Ο Κύπριος υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης ότι ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων. Για το ζήτημα των οδοφραγμάτων ενημερώθηκαν σχετικά τόσο οι Βάσεις όσο και τα Ηνωμένα Έθνη. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε, ενημέρωσε και τον κατοχικό ηγέτη και εξήγησε πως στόχος της απόφασης είναι η προστασία και των δυο κοινοτήτων.

Το υπουργείο δήλωσε, χειρίστηκε πολύ περισσότερα ύποπτα περιστατικά από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τέλος, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου έκανε αναφορά σε καταγγελίες που έφθασαν στο υπουργείο και αφορούν ασθενείς οι οποίοι φέρουν συμπτώματα γρίπης και ισχυρίζονται ότι προσωπικοί γιατροί αρνούνται να τους εξετάσουν.