Κρούσματα πολιομυελίτιδας στη Συρία

Επιβεβαίωσε τη διάγνωση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας


ΚΟΣΜΟΣ
12:30
29/10/2013
Κρούσματα πολιομυελίτιδας στη Συρία
loading

Επιβεβαίωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τα κρούσματα πολιομυελίτιδας σε νήπια και παιδιά κυρίως στη βορειοανατολική Συρία.

«Από τις 22 περιπτώσεις που εξετάστηκαν, οι δέκα επιβεβαιώνεται πως είναι κρούσματα πολιομυελίτιδας τύπου Ι», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Oliver Rosenbauer σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα ακόμα αναμένονται για τις υπόλοιπες δώδεκα «ύποπτες» περιπτώσεις από την περιοχή Deir al-Zor. 

«Είναι μια μεταδιδόμενη ασθένεια και με τις μετακινήσεις πληθυσμών μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές. Υπάρχει αυξημένος3 κίνδυνος μετάδοσής της στην περιοχή», πρόσθεσε.

Πριν το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011, το 95% των παιδιών εμβολιαζόταν για την ασθένεια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, σήμερα περίπου μισό εκατομμύριο παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί.
 
Η πολιομυελίτιδα έχει εκλείψει στις ανεπτυγμένες χώρες αλλά παραμένει ενδημική στη Νιγηρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, σημειώνει το BBC.

Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία αλλά σειρά εμβολιασμών μπορεί να προσφέρει σημαντικό βαθμό πρόληψης. Τα μικρά παιδιά είναι πολύ ευάλωτα στην παραλυτική πολιομυελίτιδα, την πιο σοβαρή μορφή της ασθένειας. 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει