Είναι η στιγμή που το αεροπλάνο της εταιρείας Pegasus Airlines ακουμπάει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Sabiha Gokcen στην Κωνσταντινούπολη.

Τα δυο βίντεο ντοκουμέντα που βλέπετε παρακάτω δείχνουν τα λεπτά λίγο πριν τη συντριβή αλλά και τη στιγμή που το αεροπλάνο βγαίνει εκτός πορείας.

Όπως βλέπετε το αεροπλάνο κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από την κανονική που θα έπρεπε να έχει κατά την φάση της προσγείωσης.

Στη συνέχεια φαίνεται να καταρρέει (για άγνωστο λόγο) το ριναίο σκέλος προσγείωσης με αποτέλεσμα να αεροπλάνο αρχικά να σέρνεται με το ρύγχος στον διάδρομο και στη συνέχεια εκτός ελέγχου να καταλήγει στο χαντάκι εκτός διαδρόμου όπου και η άτρακτος έσπασε σε κομμάτια.

Στο σημείο όπου το αεροπλάνο, το οποίο κόπηκε σε κομμάτια, υπάρχουν ομάδες διάσωσης και πυροσβεστών που διακρίνονται δίπλα στα συντρίμμια.

Το αεροσκάφος της Pegasus Airlines είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη και βρισκόταν στη διαδικασία της προσγείωσης, όταν βγήκε εκτός του διαδρόμου, και στη συνέχεια κόπηκε σε κομμάτια, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Τζαχίτ Τουρχάν.

Σύμφωνα με τον Τουρχάν δεν υπάρχουν νεκροί μεταξύ των συνολικά 177 επιβαινόντων (171 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα). Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά.

Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών ορισμένοι επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο κουφάρι του αεροσκάφους.

«Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» είπε ο Τζαχίτ Τουρχάν στο CNN-Turk.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Το Boeing 737 φαίνεται πως βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληττε την περιοχή εκείνη την ώρα, μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι το αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί εν μέσω σφοδρών ανέμων, ενώ οι δύο προηγούμενες πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω του αέρα.

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος. Μια δεύτερη ρωγμή είναι ορατή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, που περιλαμβάνει τις 10 τελευταίες σειρές και την ουρά του.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, 12 παιδιά επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η αεροπορική εταιρεία Pegasus επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος της βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης μετά την προσγείωση κι ότι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί.