Η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) έδωσε εντολή στους οικονομικούς οργανισμούς της χώρας να παγώσουν 41 τραπεζικούς λογαριασμούς στο πλαίσιο της εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ σε βάρος του Ιράν, γράφει σήμερα η εφημερίδα Emirates Business του Ντουμπάι.

Σε εγκύκλιο που έστειλε σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας η Κεντρική Τράπεζα διατάσσει «το πάγωμα των λογαριασμών και τη διακοπή των πληρωμών για λογαριασμό οργανισμών και προσώπων που αναφέρει η απόφαση 1929 του ΟΗΕ ενισχύοντας τις κυρώσεις κατά του Ιράν», διευκρινίζει η εφημερίδα.

Στην απόφαση 1929 της 9ης Ιουνίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε τέταρτη σειρά κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύει κυρίως την πώληση στη χώρα αυτή οκτώ νέων τύπων βαρέων όπλων και διευρύνει τον κατάλογο των ιδιωτών, των οργανισμών και των τραπεζών που πλήττονται από τις κυρώσεις.

Η εφημερίδα Gulf News έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι τα Εμιράτα έκλεισαν τα γραφεία τουλάχιστον 40 τοπικών και διεθνών εταιριών, που κατηγορούνται ότι παραβιάζουν τις κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος του Ιράν.

Οι εταιρίες αυτές επιδίδονται στο εμπόριο «προϊόντων διπλής χρήσης και επικίνδυνων, απαγορευμένων στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και της Συνθήκης της μη Διάδοσης των Πυρηνικών όπλων», αναφέρει.