Απαισιόδοξοι για το μέλλον οι καταναλωτές

Δεν βλέπουν την κατάσταση να βελτιώνεται


ΚΟΣΜΟΣ
18:57
03/10/2013
Απαισιόδοξοι για το μέλλον οι καταναλωτές
loading

Ανήσυχο για το μέλλον είναι το 59% των καταναλωτών στις ανεπτυγμένες χώρες, που δεν βλέπει την κατάσταση να βελτιώνεται μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη της εταιρείας συμβούλων Boston Consulting Group (BCG).

Το 46% προβλέπει να μειώσει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες του, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή που πραγματοποιήθηκε το Μάιο και τον Ιούνιο μεταξύ 23.000 προσώπων σε 9 χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Αυστραλία και Βρετανία).

Ανάλογα με τη χώρα, μόλις 5% ως 25% των ερωτηθέντων καταναλωτών πιστεύουν πως οι μελλοντικές γενιές θα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής από τη δική τους.

Εντούτοις η μελέτη κρύβει και καλά νέα, σύμφωνα με τη BCG, όπως το γεγονός ότι αγοράζονται προϊόντα καλής ή καλύτερης ποιότητας.

Σ' αυτή την παγκόσμια μελέτη, οι Γάλλοι εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξοι. Δηλώνουν ανήσυχοι για το μέλλον σε ποσοστό 64%, σημειώνοντας άνοδο 4 μονάδων σε σχέση με το 2012. Μόνο οι Ισπανοί (84%) και οι Ιταλοί (71%) φαίνονται πιο απαισιόδοξοι σχετικά με το μέλλον τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει