Ο Ντόναλντ Τραμπ εκθείασε την πολεμική μηχανή των Ηνωμένων Πολιτειών στο διάγγελμά του, ωστόσο τόνισε πως δεν θέλει να γίνει χρήση των ισχυρών όπλων που διαθέτει η χώρα του.

Το απόγευμα της Τετάρτης (8/1), λοιπόν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε διάγγελμα για το Ιράν, με τον Ντόναλντ Τραμπ να τονίζει πως δεν υπήρξαν αμερικανικές απώλειες μετά τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η χώρα του είναι έτοιμη για όλα, κάνοντας μάλιστα επίδειξη δύναμης διαφημίζοντας την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ στο διάγγελμά του τόνισε πως «οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για όλα» και πρόσθεσε για τις ένοπλες δυνάμεις: «ο στρατός των ΗΠΑ αναδιαρθρώθηκε υπό τη δική μου κυβέρνηση με 5,3 δισ. δολάρια. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πιο ισχυρές από ποτέ».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος τον ΗΠΑ στάθηκε στη δυναμική των οπλικών συστημάτων της χώρας του: «Οι δικοί μας πύραυλοι είναι ακριβείς, θανάσιμοι και γρήγοροι. Επιπλέον εμείς έχουμε τη νέα γενιά πυραύλων».

Σε αυτό το σημείο ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να χρησιμοποιήσει αυτά τα μέσα: «Το γεγονός ότι εμείς διαθέτουμε αυτό τον τεράστιο εξοπλισμό και το προσωπικό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε. Δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε όλο αυτό το οπλοστάσιο».