Σε μείζον θέμα έχει εξελιχθεί στη Βρετανία η υπόθεση γύρω από την προβολή ενός βίντεο που απεικονίζει τη στιγμή που οι κοινωνικές υπηρεσίες απομακρύνουν ένα νεογέννητο μωρό από τους φυσικούς του γονείς.

Το μωρό γεννήθηκε τον Απρίλιο και μόλις λίγες ώρες αργότερα οι κοινωνικές υπηρεσίες επιχείρησαν να το απομακρύνουν, μιας και η μητέρα αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες, ο πατέρας είχε περάσει κατάθλιψη, ενώ η σχέση τους είχε θεωρηθεί άστατη. Ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί και εφαρμοστεί και για άλλα τρία παιδιά του ζευγαριού, καθώς θεωρήθηκε από το δικαστήριο ότι το περιβάλλον αυτό θα έβλαπτε τα παιδιά.

Ωστόσο, ο πατέρας κατέγραψε την τελευταία επίσκεψη των κοινωνικών υπηρεσιών με τη βοήθεια της κάμερας του υπολογιστή του, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από τις Αρχές.

Στο σοκαριστικό βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, η μητέρα ακούγεται να φωνάζει «όχι», τη στιγμή που ο εκπρόσωπος της κοινωνικής υπηρεσίας λέει πως «θα πάρουμε το μωρό».

Το βίντεο είχε ανέβει στο διαδίκτυο, κάτι που οδήγησε στην καταδίκη του πατέρα σε φυλάκιση 6 εβδομάδων με αναστολή, καθώς αρνήθηκε να συνεργαστεί στην απομάκρυνση του βίντεο από τα διάφορα sites.

Ωστόσο, την απόφαση αυτή ανέτρεψε ο ανώτερος δικαστικός Sir James Munby, που έκρινε ότι ο πατέρας έχει κάθε δικαίωμα στο διαμοιρασμό πληροφοριών σχετικά με την υπόθεση.

«Τα παιδιά δεν κακοποιήθηκαν ποτέ. Απομακρύνθηκαν από εμάς σαν ένα προληπτικό μέτρο», λέει με παράπονο ο πατέρας, επισημαίνοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του είναι απολύτως ικανοί για την επιμέλεια των παιδιών τους.


Δείτε το επίμαχο βίντεο…