Η επιστροφή στο σχολείο θα είναι φέτος για τον 11χρονο Wren Kauffman πραγματικά διαφορετική. Όχι όπως είναι διαφορετική για τα άλλα παιδιά η αλλαγή της τάξης αλλά επειδή θα είναι η πρώτη φορά που οι συμμαθητές του θα τον δουν ως αγόρι.

Γιατί ο 11χρονος από τον Καναδά γεννήθηκε κορίτσι και χάρη στην υποστήριξη της οικογένειάς του είναι πια στα 11 του έτοιμος να αρχίσει ξανά τη ζωή του από την αρχή ως μέλος του φύλου που ο ίδιος πιστεύει πως θα έπρεπε να έχει γεννηθεί.

Οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές του είναι ενήμεροι για την αλλαγή του και ο ίδιος είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τις τουαλέτες και τα αποδυτήρια των αγοριών στο σχολείο του στο Edmonton.

Παρότι ο Wren- που γεννήθηκε Wrenna- γνώριζε από πολύ μικρός τη διαφορετικότητά του, οι γονείς του χρειάστηκαν περισσότερο καιρό από τον ίδιο να συνειδητοποιήσουν πως η κόρη τους δεν ήταν απλά ένα αγοροκόριτσο.

«Είναι σαν να είσαι παγιδευμένος στο σώμα κάποιου άλλου στο οποίο δεν θέλεις να βρίσκεσαι», δήλωσε ο 11χρονος στο CTV News.

Από πολύ μικρός του άρεσε να ντύνεται σαν τους ήρωες των κόμικς, ήθελε τα μαλλιά του κομμένα κοντά και όταν έγινε τριών άρχισε να ρωτά πότε θα γινόταν αγόρι.

Ήταν η μικρή του αδελφή, η Avy, που αποκάλυψε στους γονείς της πως η κόρη τους ήταν αγόρι. «Ξέρεις μαμά, η Wren είναι αγόρι και ήθελε να σου το πω», είπε.

Η Wendy Kauffman αναγνώρισε πως το 6χρονο παιδί της είχε καταλάβει τι περνούσε ο Wren πριν από τους ίδιους τους γονείς του.

«Μια φορά, όταν ήταν εννιά χρονών μου είπε ‘ξέρω πως είμαι διαφορετική, νιώθω διαφορετική κάθε μέρα. Δεν μπορώ να είμαι κορίτσι και να είμαι χαρούμενη», αφηγήθηκε η μητέρα.

«Όταν το θυμάμαι, λυπάμαι που δεν τον άκουσα νωρίτερα», πρόσθεσε.

«Σε αγαπώ είτε είσαι αγόρι είτε είσαι κορίτσι και καταλαβαίνω. Θα δούμε πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε και θα το κάνουμε μαζί», του είπε αργότερα.

Οι γονείς του Wren ήρθαν σε επαφή με τον Kris Wells από το Institute for Sexual Minority Studies and Services στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα.

Όπως ο ίδιος περιγράφει, όταν πρωτοσυνάντησε την οικογένεια κατάλαβε πως αγαπούσαν τα παιδιά τους χωρίς όρους και πως ήθελαν να μπορέσουν να βοηθήσουν τον Wren.

Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, έξι στους χίλιους μαθητές νιώθουν πως ανήκουν σε άλλο φύλο από αυτό που είναι το σώμα τους και το τμήμα του Wells δέχεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα τηλεφωνήματα ή μηνύματα γονιών και σχολείων που ζητούν βοήθεια.

Στην περίπτωση του Wren συστήθηκε η χορήγηση ενέσεων ώστε να καθυστερήσει η ήβη μέχρι τα 16 του, ώστε τότε να αποφασίσει εάν θέλει να υποβληθεί σε θεραπεία με ανδρικές ορμόνες και τελικά σε επέμβαση αλλαγής φύλου, όταν γίνει 18.

Πολλές οικογένειες επιλέγουν να κρύψουν ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα αλλά οι Kauffman μίλησαν ανοιχτά. «Εάν δεν είσαι ο εαυτός σου είναι στενάχωρο και απογοητευτικό», λέει ο Wren. «Χαίρομαι που το είπα σε όλους», καταλήγει.

Δείτε τις φωτογραφίες