Οργή έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο με ένα 3χρονο κορίτσι, λευκό, να πέφτει θύμα bullying από δύο άλλα κορίτσια, μαύρα, υπό την παρακίνηση του 12χρονου αδελφού τους, ο οποίος βιντεοσκοπεί το περιστατικό που εκτυλίσσεται στη Μινεσότα των ΗΠΑ.

Ο 12χρονος ανέβασε μάλιστα τα βίντεο στο διαδίκτυο με τον τίτλο «Όταν οι λευκοί εκνευρίζουν τους μαύρους».

Σε αυτά φαίνεται η 3χρονη Mackenzie Peterson να προσπαθεί να παίξει με τα δύο άλλα κοριτσάκια, τα οποία όμως ενθαρρύνονται να τη σπρώξουν, να τη χτυπήσουν και να της μιλήσουν άσχημα.

Οι περισσότεροι χρήστες που παρακολούθησαν το βίντεο διαπίστωσαν ενδείξεις ρατσισμού και εξαπέλυσαν χείμαρρο απειλών κατά των γονιών των κοριτσιών και του αγοριού- οι οποίοι δεν είχαν ιδέα πως το σκηνικό είχε μαγνητοσκοπηθεί και ανέβει στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει η Daily Mail, κι έσπευσαν να απολογηθούν στους γονείς της 3χρονης που επίσης δεν είχαν ιδέα.

Περισσότεροι από 250.000 χρήστες έχουν δει αυτά τα βίντεο, στα οποία φαίνεται η 3χρονη να κάθεται στο ποδήλατό της ενώ τα άλλα κορίτσια της φωνάζουν «είσαι άσχημη» και της τραβούν τα χέρια.

Το ένα κορίτσι αρχίζει να χτυπά τη Mackenzie με το ίδιο της το χέρι ενώ το αγόρι που τραβά το βίντεο τη ρωτά: «Γιατί χτυπάς τον εαυτό σου;».

Καθώς εκείνη κλαίει γοερά τα παιδιά απομακρύνονται. Λίγο αργότερα η μικρή φαίνεται και πάλι να τους πλησιάζει για να παίξουν ενώ ένα από τα κορίτσια λέει σε ένα άλλο «χτύπησέ την και χτύπα το κεφάλι της έτσι».

Την ώρα που η Mackenzie θέλει να μοιραστεί κάποιο παιχνίδι, το αγόρι φωνάζει σε ένα από τα κορίτσια «πέταξέ το κάτω», εκείνη το κάνει και η 3χρονη ξεσπά και πάλι σε κλάματα. Καθώς εκείνη τρέχει να το πιάσει, τα άλλα κορίτσια τρέχουν να τη χτυπήσουν.

Αρχικά, το βίντεο αναρτήθηκε σε έναν λογαριασμό στο Facebook με το όνομα Ray Wright, ο οποίος έχει πλέον απενεργοποιηθεί, και ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν ένας ψεύτικος λογαριασμός που είχε ανοίξει ο 12χρονος.

Παρότι ο τίτλος του βίντεο έχει ρατσιστικό χαρακτήρα, δεν γίνεται χρήση ρατσιστικών χαρακτηρισμών ανάμεσα στα παιδιά.

Ωστόσο τα προβλήματα άρχισαν όταν το βίντεο διαδόθηκε και οι γονείς όλων των εμπλεκόμενων παιδιών αναγνωρίστηκαν. Σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι άνθρωποι άρχισαν να τηλεφωνούν στον πατέρα των κοριτσιών και του αγοριού εξαπολύοντας απειλές.

Αφότου είδε και ο ίδιος το βίντεο, ο άνδρας πήγε στο σπίτι του γείτονά του για να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί για το bullying των παιδιών του προς τη Mackenzie, για το οποίο δεν γνώριζε τίποτα.

«Προφανώς δεν χάρηκα με το βίντεο, είμαι αηδιασμένος», δήλωσε ο πατέρας της Mackenzie και εξήγησε πως για πρώτη φορά άκουσε πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν δει την κόρη του να πέφτει θύμα εκφοβισμού όταν του το είπε ο Eddie, ο μπαμπάς των άλλων παιδιών.

Ο Shawn τόνισε πως είχε εμπιστοσύνη στον γείτονά του για το ότι θα έκανε το σωστό. «Το φροντίζει, ξέρω», δήλωσε στο Fox9. «Είναι καλός πατέρας κι έτσι δεν ανησυχώ για το πώς θα το αντιμετωπίζει», πρόσθεσε.

Απαντώντας στις κατηγορίες μέσω διαδικτύου πως τα παιδιά του υπέβαλαν τη Mackenzie σε ρατσιστικό εκφοβισμό, ο Eddie τόνισε πως δεν έχει μεγαλώσει έτσι τα παιδιά του. «Δεν ξέρω ειλικρινά από πού έρχεται αυτό. Δεν τους μαθαίνουμε τέτοια πράγματα στο σπίτι μας. Δεν είμαστε ρατσιστές, καμία σχέση», τόνισε.

Ο Eddie και ο Shawn είπαν πως τα παιδιά τους συνήθως παίζουν μαζί και πως στο περιστατικό δόθηκαν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από τις πραγματικές.

«Όταν είδα το βίντεο μου προκάλεσε αηδία, πολλή αηδία», είπε και ο Eddie, προσθέτοντας πως τιμώρησε τον 12χρονο γιο του για τη συμπεριφορά του, αποκλείοντας τον από τηλεόραση και ίντερνετ.