Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά, από τα πυρά ενός ένοπλου ο οποίος αυτοκτόνησε μέσα στην κοινή στρατιωτική βάση Περλ Χάρμπορ- Χίκαμ του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Χαβάη, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ενώ ήρθη ο αποκλεισμός της εγκατάστασης που είχε επιβληθεί νωρίτερα, σύμφωνα με τη διοίκησή της.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στον χώρο του ναυπηγείου της βάσης και τα τρία θύματα είναι πολιτικοί υπάλληλοι, σύμφωνα με τον ιστότοπο του τηλεοπτικού σταθμού Hawaii News Now.

Η επίθεση διαπράχθηκε «περί τις 14:30» χθες Τετάρτη [τοπική ώρα· περί τις 02:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας], σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό και τη διοίκηση της βάσης.

Μια εκπρόσωπος της στρατιωτικής εγκατάστασης επιβεβαίωσε ότι διαπράχθηκε επίθεση ενόπλου, αλλά απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η κοινή βάση του ΠΝ και της ΠΑ βρίσκεται σε έκταση που απέχει 13 χιλιόμετρα από τη Χονολουλού.

Το συμβάν καταγράφηκε τρεις ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ που εξαπέλυσαν την 7η Δεκεμβρίου 1941 οι αυτοκρατορικές ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, εξωθώντας τις ΗΠΑ να εισέλθουν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.