Φωτογραφίζοντας τη μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου

Η αρχή της καριέρας του φωτογράφου Peter Stackpole


ΚΟΣΜΟΣ
8:42
26/07/2013
Φωτογραφίζοντας τη μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου
1
loading

Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να κατασκευαστεί, κόστισε 77 εκατομμύρια δολάρια αλλά και τις ζωές 28 εργατών. Όταν ολοκληρώθηκε το 1936, η γέφυρα Oakland Bay Bridge ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο με μήκος 7,18 χιλιόμετρα.

Οι φωτογραφίες του Peter Stackpole αποτυπώνουν την εξέλιξη των εργασιών αλλά και τα πρόσωπα που σήκωσαν το φορτίο της κατασκευής και εκτίθενται για πρώτη φορά, σε λίγες μέρες, στο Oakland Museum.

Ο Stackpole, γράφει η Daily Mail, ήταν 21 ετών όταν το 1934 πήρε το φέρι από το σπίτι του στο Oakland και πέρασε απέναντι στο Σαν Φρανσίσκο όπου οι εργάτες συγκεντρώνονταν πριν πάνε για δουλειά στη γέφυρα.

Ένας απ’ αυτούς, για να τον δοκιμάσει, του είπε: «Γιατί δεν έρχεσαι μαζί μας; Θα βγάλεις καλές φωτογραφίες». Και ο νεαρός φωτογράφος δεν έχασε την ευκαιρία: πήδηξε στη σκαλωσιά και κατευθύνθηκε στον πρώτο πυλώνα που ήταν υπό κατασκευή. Καλώδια, σκαλωσιές και ασυνήθιστα ύψη όχι απλά δεν τον σταμάτησαν αλλά του έδωσαν και την ευκαιρία να τραβήξει μερικές από τις ωραιότερες φωτογραφίες της εποχής. Έφτανε όσο πιο ψηλά μπορούσε, όσο πιο ψηλά τον έπαιρνε μαζί του ένας εργάτης, και στη συνέχεια προχωρούσε λίγο ακόμα πιο ψηλά για να μπορέσει να τον φωτογραφήσει.

Η αρχή της καριέρας του σηματοδότησε και την πορεία του: ο Stackpole ήταν από τους πρώτους φωτογράφους του Life και τα φωτογραφικά του έργα κάλυψαν περισσότερα από 26 εξώφυλλα του περιοδικού.

Πέθανε το 1997 σε ηλικία 83 ετών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

    Σήμερα με 77 εκατομμύρια το πολύ να κάνεις μια ανάπλαση παιδικής χαράς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει