Oι αρχές ασφαλείας του Καναδά δήλωσαν σήμερα στο γαλλικό πρακτορείο ότι η αστυνομία του Τορόντο προσήγαγε χθες Σάββατο και τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή περίπου 480 ανθρώπους έπειτα από βίαια επεισόδια με διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των οποίων κάηκαν τρία αυτοκίνητα της αστυνομίας,.

Οι διαδηλώσεις του Σαββάτου ξεκίνησαν ειρηνικά όμως γρήγορα πήραν βίαιη τροπή όταν ομάδες μασκοφόρων αποσπάστηκαν από το πλήθος και άρχισαν να σπάνε βιτρίνες, τράπεζες ενώ έβαλαν φωτιά και σε τρία αυτοκίνητα της αστυνομίας.

Η αστυνομία ελπίζει ότι οι διαδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα να είναι ειρηνικές, όμως δηλώνει έτοιμη να απαντήσει σε αντίθετη περίπτωση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του καναδού πρωθυπουργού Στήβεν Χάρπερ Δημήτρης Σούδας επέρριψε την ευθύνη για τα χθεσινά επεισόδια σε «μία χούφτα χούλιγκανς που επέλεξαν τη βία για να εκφράσουν τις, όπως τις αποκαλούν, διαφορετικές απόψεις τους με τους ηγέτες της G20». Μια χούφτα χούλιγκανς είναι οι 480 άνθρωποι και πόσοι ακόμη που δεν συλληφθήκανε; Μήπως η κλιμακωμένη βία παγκοσμίως θα έπρεπε να ληφθεί περισσότερα σοβαρά υπόψη και να μην αντιμετωπίζεται τόσο επιφανειακά με ποδοσφαιρικούς χαρακτηρισμούς;