Κάλυψαν με άσπρη μπογιά έργο του Banksy στη Βρετανία

«Είχα προγραμματίσει, την ημέρα του Brexit, να αλλάξω το έργο» είχε πει ο καλλιτέχνης


ΚΟΣΜΟΣ
10:31
16/09/2019
Κάλυψαν με άσπρη μπογιά έργο του Banksy στη Βρετανία
2
loading

Καλύφθηκε με λευκή μπογιά έργο του Banksy που είχε φτιάξει σε τυφλή όψη του κτηρίου Castle Amusements στο Ντόβερ, το οποίο είχε ονομάσει Brexit. Στο έργο αυτό απεικονίζεται ένας άντρας πάνω σε μια σκάλα να πελεκάει με καλέμι ένα από τα αστέρια της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ω. Είχα προγραμματίσει, την ημέρα του Brexit, να αλλάξω το έργο στο Ντόβερ σε αυτό. Αλλά, κατά τα φαινόμενα, το κάλυψαν με μπογιά. Δεν πειράζει. Υποθέτω ότι μια μεγάλη λευκή σημαία επίσης λέει αυτό που θέλω να πω» έγραψε στο λογαριασμό του στο Instagram ο καλλιτέχνης.

Η εξέλιξη πυροδότησε την οργή του πρώην τοπικού βουλευτή, Τσάρλι Έλφικε, ο οποίος κατηγόρησε τον οργανισμό Historic England. «Πολύ απογοητευμένος με την εξαφάνιση του "Dover Banksy". Μια εμβληματική, σε πολιτισμικό επίπεδο, δήλωση για τους καιρούς που ζούμε. Ζητήσαμε από τον Historic England να προστατεύσει το έργο, αλλά αρνήθηκαν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Θα 'πρεπε από ντροπή να περάσουν θηλιά στον λαιμό τους» ανέφερ.

Οργισμένος ήταν και ο Τζον Μπράντλερ, ο οποίος έχει αγοράσει την τοιχογραφία του Banksy «Season's Greetings» που εμφανίστηκε πέρυσι στην Ουαλία: «Έχω μείνει άφωνος. Αυτό είναι ένας "Banksy" που είναι διάσημος. Όποτε υπάρχει άρθρο για το Brexit, τον δείχνουν, και διεθνώς στην τηλεόραση. Ο κόσμος στο Κεντ και, ειδικά, ο κόσμος στο Ντόβερ θα έπρεπε να είναι τόσο ευχαριστημένοι που είχαν αυτό το έργο. Αυτό το έργο είναι διάσημο. Είναι ιεροσυλία να το καταστρέφεις» είπε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar γαιδουροβάτραχος

    εναν named αρ κας με ατακες του σολου πανω σε σκιτσα του βολου τον εχεις ακουστα;;
    ουτε αυτον τον'''ξερουν'''

  2. avatar δσφαλιθδλ

    Αφου δεν ξέρουν καν ποιός είναι, πως κάνει και δηλώσεις;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει