Στο Μέγαρο των Ηλυσίων βρέθηκε σήμερα ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο ηγετών ήταν φυσικά το Brexit, καθώς η καταληκτική ημερομηνία (31 Οκτωβρίου) για τους Βρετανούς πλησιάζει.

Μετά τις τυπικές φωτογραφίες υποδοχής, οι δύο άνδρες πέρασαν σε ένα από τα σαλόνια του προεδρικού μεγάρου, όπως αναφέρουν οι Times.

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάθισε στον καναπέ και ο επίσημος καλεσμένος του απέναντι, σε μία πολυθρόνα, και συνέχισαν να συνομιλούν μπροστά στους φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τη συνάντηση.

Ο Μπόρις Τζόνσον μάλιστα κάποια στιγμή ένιωσε τόσο άνετα που έβαλε το πόδι του επάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος φαινόταν αμήχανος και προσπαθούσε να κοιτάζει αλλού, εμφανώς ενοχλημένος από την απρεπή συμπεριφορά του καλεσμένου του.

Ο Μπόρις Τζόνσον έμεινε σε αυτή τη στάση για λίγα λεπτά, κοιτάζοντας μάλιστα τους φωτογράφους. Η εικόνα δόθηκε στη δημοσιότητα από τη  Γαλλική προεδρία και μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο.