Σε «κόκκινο συναγερμό» η Βουλγαρία για κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων

Οι εστίες της λοιμώδους νόσου έχουν εντοπιστεί σε περισσότερες από δέκα περιοχές της χώρας


ΚΟΣΜΟΣ
11:52
24/07/2019
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Βουλγαρία για κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων
5
loading

Στη Βουλγαρία μετέβησαν επιθεωρητές κτηνίατροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να εξετάσουν εάν τα μέτρα που έλαβε η χώρα κατά της εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων είναι επαρκή, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας.

Οι εστίες της λοιμώδους νόσου έχουν εντοπιστεί σε περισσότερες από δέκα περιοχές της Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η θανάτωση 17.000 χοίρων σε εκμετάλλευση μεγάλης εμπορικής αξίας στο χωριό Νικόλοβο, στην περιφέρεια του Ρούσε, ήταν ένα από τα πρώτα «βήματα» για την αντιμετώπιση της νόσου, ενώ -όπως ανακοινώθηκε- η χώρα θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ιδιοκτήτες εκμεταλλεύσεων εμπορικής αξίας δηλώνουν ότι οι απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο από τη νόσο είναι τεράστιες και οι οικονομικές αποζημιώσεις που πρόκειται να δοθούν δεν είναι επαρκείς για να καλύψουν το μέγεθος της ζημιάς στις μονάδες τους.

Τρεις από τις μεγαλύτερες εκμεταλλεύσεις εμπορικής αξίας χοίρων, που τροφοδοτούν τη βουλγαρική αγορά κρέατος με περίπου 1/3 του συνόλου των προϊόντων βρίσκονται στον δήμο Σλίβο Πόλε, που επλήγη από την αφρικανική πανώλη στα γουρούνια.

Ο δήμαρχος Βαλεντίν Ατανάσοφ δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar giannis14

  Κι εγώ νόμιζα πως ήταν ο πολακης

 2. avatar Τι δουλειά έχει η αφρικανική πανώλη των χοίρων στη Βουλγαρία;

  Πως βρέθηκε εκεί;

  1. avatar Σωστός!!

   Άμεσος έλεγχος των ιών που κυκλοφορούν. Σωματικός μονοκυτταρικος έλεγχος στα σύνορα και πέρασμα από ακτίνες χ. Όσοι ιοί δεν είναι Βούλγαροι να απελαθούν στη χώρα προέλευσης τους με επαναπροώθηση σε μορφή σπρέι... Για να μάθουν.

 3. avatar Ασχετοσύνη

  Ποιός είναι αυτός στην φότο ;

 4. avatar Sark

  Παρακαλω να βαπτιστουν ελληνικα και το προβλημα λυνεται.να το πληρωσω κ ακριβα και δηλητηριασμενο, α ξεχασα υπαρχει κ ελεγκτικος μηχανισμος...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει