Καλοί στα γράμματα, αλλά κακοί στις συνήθειες οι νέοι της Αυστραλίας

Ερευνητές εστίασαν στη ζωή των νέων της χώρας


ΚΟΣΜΟΣ
19:03
19/03/2013
Καλοί στα γράμματα, αλλά κακοί στις συνήθειες οι νέοι της Αυστραλίας
1
loading

Μια νέα έρευνα που εστιάζει στους νέους της Αυστραλίας επισημαίνει από τη μία τις καλές τους επιδόσεις στο σχολείο και τις σπουδές, αλλά από την άλλη τονίζει την ανησυχία που προκαλείται από τις κακές τους συνήθειες.

Σε σύγκριση με τους νέους άλλων ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, εκείνοι της Αυστραλίας καταλαμβάνουν την τρίτη θέση σε πανεπιστημιακές σπουδές, χαμηλά ποσοστά καπνιστών και κοινωνικότητα.

Βρίσκονται, όμως, κάπου στη μέση σε ό,τι αφορά την εφηβική εγκυμοσύνη, τη χρήση μαριχουάνας, τις αυτοκτονίες και την παχυσαρκία.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Lance Emerson, δήλωσε ότι εξετάστηκαν πέντε τομείς σχετικά με τη ζωή των νέων και στο ερωτηματολόγιο συμμετείχαν 3.700 άτομα.

Τα ανησυχητικά ευρήματα της έρευνας είναι ότι 30% των νέων, από 5 έως 24 χρόνων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Επίσης, 7% από 14 έως 19 ετών καπνίζουν καθημερινά, ενώ 18% κάνουν χρήση ναρκωτικών. Επιπλέον, 15% καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά σε επικίνδυνο βαθμό (σσ. το ποσοστό είναι υψηλότερο από εκείνο του 2007).

Όσο για τις αυτοκτονίες, ο αριθμός εμφανίζεται αισθητά μειωμένος σε σχέση με εκείνον του 2007, ωστόσο 12% των νέων εξακολουθούν να παρουσιάζουν ψυχολογικά προβλήματα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar maria

    Απόδειξη ότι κανένας λαός δεν είναι τέλειος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει