Επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία ετοιμάζει ο Ντόναλντ Τραμπ

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει επίσημη πρόσκληση της βασίλισσας Ελισάβετ


ΚΟΣΜΟΣ
12:34
23/04/2019
Επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία ετοιμάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
loading

Επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπως μεταδίδει το BBC.

Η Τερέζα Μέι είχε υποσχεθεί στον Αμερικανό πρόεδρο την επίσκεψή αυτή μετά την εκλογή του, το 2016, αλλά δεν είχε οριστεί ημερομηνία.

Η Ντάουνιγκ Στριτ δεν έχει μέχρι στιγμής κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η Μελάνια Τραμπ είχαν επισκεφθεί τη Βρετανία τον Ιούλιο του 2018 αλλά μόνο για διήμερη επίσκεψη εργασίας.

Στη διάρκεια του ταξιδιού αυτού, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συναντήσει τη Μέι στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία αλλά είχε γίνει δεκτός και από τη βασίλισσα Ελισάβετ στο κάστρο Γουίνσδορ, πριν αναχωρήσει για τη Σκοτία, όπου είναι ιδιοκτήτης γηπέδου γκολφ.

Όπως εξηγεί το βρετανικό δίκτυο, πρόκειται για «state visit», δηλαδή επίσκεψη που γίνεται με πρόσκληση της βασίλισσας, η οποία με τη σειρά της δέχεται αυτή την προτροπή από την κυβέρνηση.

Τέτοιες επισκέψεις είναι μεγάλες ευκαιρίες και δεν έχουν μόνο τελετουργικό χαρακτήρα. Έχουν πολιτικό σκοπό και συνήθως χρησιμοποιούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων της χώρας.

Όταν συμφωνηθούν οι τοποθεσίες και οι ημερομηνίες, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών και η βασιλική διοίκηση θα συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Στη διάρκεια της επίσκεψης επίσημη οικοδέσποινα είναι η βασίλισσα και συνήθως οι επισκέπτες μένουν είτε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ είτε στο κάστρο Γουίνσδορ. Πιθανώς το πρόγραμμα να συμπεριλαμβάνει και ομιλία στο Κοινοβούλιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει